Hrvatska prikupila 3,2 milijuna kuna

Hrvatska prikupila 3,2 milijuna kuna

U humanitarnoj akciji Hrvatska pomaže koju su organizirali  Hrvatska glazbena unija i Hrvatska radiotelevizija, na koncertima  u Zagrebu, Splitu i Rijeci, pozivima građana prikupljeno je 3,2 milijuna kuna.

U sva tri grada na tri glazbene pozornice smjenjivali su se sjajni glazbenici, u jednom trenutku spojio se Split i Zagreb, Gibonni u Splitu i zborovi Izvor i Concordia Discurs zajedno su otpjevali pjesmu Oprosti.

Najveće iznenađenje večeri priredili su predsjednik Ivo Josipović, koji je na klavijaturama pratio Gorana Bareta u pjesmi “Put ka sreći“,

-Hvala svima koji su pomogli u ovoj akciji. Kad pogledate teške trenutke koje smo imali u Hrvatskoj, vidimo da smo uvijek bili zajedno i da smo bili jači od sebičnosti dnevnih poslova i dnevne politike. Ovo je nešto više, bolje i ljepše.- rekao je Ivo Josipović.

U pozivnom centru brojne osobe iz  političkog, glumačkog, glazbenog, sportskog, medijskog i kulturnog svijeta, nesebičnim angažmanom pridonijeli su da se u ovoj akciji prikupi novac koji je najpotrebniji poplavljenoj slavoniji.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply