Stavi pravu stvar na pravo mjesto

Stavi pravu stvar na pravo mjesto

Gradonačelnik Milan Bandić započeo je kampanju “Stavi pravu stvar na pravo mjesto”, koja će trajati do 18. lipnja, koja je isključivo usmjerenu na edukaciju i informiranje građana o važnosti odvajanja otpada u kučanstvu.

– Prvi u Hrvatskoj krećemo s trajnom kampanjom o važnosti odvajanja otpada. Svojim primjerom želimo pokazati koliko su važni edukacija i informiranje građana. Što građani budu više znali, više će odvajati otpad, a na nama je da im osiguramo svu potrebnu infrastrukturu. – rekao je Milan Bandić.

Građani će početkom lipnja na kućnu adresu dobiti letak s osnovnim informacijama o važnosti odvojenog prikupljanja otpada i načinu gospodarenja otpadom u EU. Informacije i savjete također mogu dobiti na internetskoj stranici www.stavipravustvar.hr.

Do  kraja 2018. godine u Centru za gospodarenje otpadom na Resničkom rukavcu treba napraviti energanu za termičku obradu otpada, a što se više prikupi odvojenog otpada manje će ga biti za energanu, što znači nižu cijenu energane i niže račune za građane.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić istaknuo je da će građani do kraja godine moći donositi i odvajati otpad u još šest reciklažnih dvorišta, uz postojećih devet.

– Ima već 15 godina što Grad Zagreb ulaže velike napore u odvojeno prikupljanje otpada i recikliranje. Zagrebački holding ubrzano radi na proširenju postojeće infrastrukture. Do kraja 2014. građani će uz postojećih devet  moći donositi i odvajati otpad na još šest  reciklažnih dvorišta. Bez širenja infrastrukture nećemo moći građane potaknuti na značajnije odvajanje otpada i na tome intenzivno radimo.- podsjetio je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić.

Čistoća će osigurati kante za odvojeno prikupljanje otpada ispred svih zgrada i privatnih kuća, a kante u kuhinjama građani si moraju osigurati sami.

 

Leave a Reply