FOTO: Rukometašice Lokomotive prvakinje Hrvatske

FOTO: Rukometašice Lokomotive prvakinje Hrvatske

Rukometašice Lokomotive nakon Kupa osvojile su i prvenstvo Hrvatske.

U posljednjem 10. kolu Lige za prvaka u Domu sportova pobijedile su izrvanog konkurenta za naslov ekipu Podravke 25:20.

Nakon 22 godine Lokosice su osvojile dvostruku krunu, Kup i Prvenstvo. Ovo im je ukupno treći naslov prvakinja (1992., 2004., 2014.) i četvrti naslov u Kupu (1992., 2005., 2007., 2014.)

Zagrljaj legende kluba Klaudije Bubalo i trenera Irfana Smajlagića, pokazao je značaj pobjede Lokomotive nad Podravkom iz Koprivnice. Osim pobjede u posljednjem kolu hrvatskog prvenstva, u pravom zagrebačkom ambijentu, Lokosice su proslavile i osvajanje naslova najboljih rukometašica Hrvatske u sezoni 2013/2014.

Nošeni fantastičnim navijanjem petstotinjak navijača u dvorani 2 Doma sportova, Smajlagićeve igračice od prve minute su postavile vlastiti ritam igre. Već na poluvremenu su Lokosice imali velikih 13:7, a unatoč padu koncentracije sredinom drugog dijela i primicanju Podravke na samo minus dva (20:18), pobjeda zagrebačke momčadi nije došla u pitanje. U završnici je gošće zaustavila raspoložena Lidija Horvat, koja je dalekometnim udarcima rasplinula san Koprivičanki da pobjedom od minimalno tri pogotka razlike odnesu naslov prvakinja u Koprivnicu.

– Cijelu godinu smo naporno radili za ovo slavlje. Bilo je puno dana kada smo odlazile s treninga isrcpljene i umorne, ali smo sve zajedno vjerovale da možemo biti najbolje. To smo protiv Podravke još jednom potvrdile – rekla je Lidija Horvat.

Lokomotivu su do još jedne prvenstvene pobjede predvodile Sonja Bašić i Lidija Horvat sa po šest golova, a veliki obol pobjedi dala je i vratarka Ivana Jelčić obranivši 10 udaraca. Za Podravku pet golova je zabila Ivana Dragišić.

– Drago mi je da smo nakon osvojenog Kupa zadržali koncentraciju i u utakmicama s Trešnjevkom i Podravkom osvojili naslov prvaka Hrvatske. Ovo je tek početak jer ova ekipa ima još puno prostora za napredak – rekao je nasmijani trener Lokomotive Irfan Smajlagić.

– Čekali smo povratak na tron deset godina. Iznimno sam ponosna na sve cure, trenera Smajlagića, kao i na sve u klubu koji su pomogli da Lokomotiva ponovno bude predvodnica ženskog rukometa. Zahvalila bih se i treneru Šoštariću koji je postavio temelje ove ekipe. Puno teže je gledati s tribina nego biti na terenu – zadovoljno je ustvrdila sportska direktorica Lokomotive Klaudija Bubalo.

Veliki interes za derbi Lokomotive  i Podravke nadograđen je prikupljanjem pomoći za stradale u poplavama u Slavoniji. Na ulazu u dvoranu kadetkinje Lokomotive su od gledatelja prikupljale odjeću, obuću i ostale potrepštine, čime se još jednom pokazala veliko humano srce svih ljubitelja rukometa.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply