OŠ Dragutin Domjanić dan škole proslavila u humanitarnom tonu

OŠ Dragutin Domjanić dan škole proslavila u humanitarnom tonu

Osnovna škola Dragutina Domjanića nalazi se u naselju Gajnice, školu pohađa 870 učenika, nastava se održava u dvije smjene.  Škola  je uvrštena u UNICEF-ovu Školu bez nasilja, uz sjajne rezultate na natjecanjima, učenici i sam kolektiv škole na čelu sa ravnateljem Draženom Šimićem, razvijaju svijest o humanitarnom radu.

U takvom humanitarnom tonuproslavili su i Dan škole prikupljajući pomoć za dio Hrvatske koji je pogođen poplavom. Učenici su pod budnim okom profesora Mirka Jurića priredili i prodajnu izložbu radova u glini, prikupljeni novac također će se darovati za poplavom pogođena područja.

– Naša škola je često sudjelovala u humanitarnim akcijama, u mjesec i pol dana od kada sam ja ravnatelj ovo je četvrta humanitarna akcija, škola sprovodi akcije u sklopu Caritasa za područje Gajnica, nedavno smo imali akciju za djecu Leptire. Škola neće stati samo na ovoj akciji, cilj nam je da u svakom tromjesečju napravimo jednu humanitarnu akciju. Kada se ova situacija smiri i kada se ljudi počnu vračati u svoje domove mi ćemo i tada pomagati našim Slavoncima.- rekao je Dražen Šimić, ravnatelj osnovna škola Dragutin Domjanić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply