Cedevita otvara doigravanje protiv Jollyja

Cedevita otvara doigravanje protiv Jollyja

Počinje doigravanje u Prvenstvu Hrvatske. A-1 Ligu za prvaka Cedevita je s 13 pobjeda i samo jednim porazom završila na prvom mjestu i u polufinalnoj seriji protivnik će joj biti četveroplasirani Jolly JBŠ. Serija se igra na dvije pobjede, a prva utakmica na rasporedu je ove subote u 18:45h u Domu sportova.

Cedevita je u Ligi za prvaka šibensku momčad pobijedila u oba navrata. U gostima su Sokolovi slavili s 25 razlike, a kod kuće s 22. Jasno je stoga da su u ovoj seriji veliki favoriti.

“Mislili smo tako i jučer kad smo igrali protiv Zagreba da će biti lagano pa smo se mučili u prvom poluvremenu. Bez obzira tko je protivnik moramo dati sve od sebe i očekujemo da ćemo proći u finale”, istaknuo je Ivan Ramljak. No, iako naglašava kako treba biti maksimalno oprezan, on ne poriče Cedevitinu ulogu favorita. “Izraziti smo favoriti i nadam se da ćemo opravdati tu ulogu. Ne bi trebalo biti problema i nadam se da ćemo proći u finale s dvije pobjede u prve dvije utakmice.”

Cedevita u Ligi za prvaka iza sebe ima 13 pobjeda za redom. Momčad Jasmina Repeše u odličnoj je formi i u zadnje vrijeme uvijek iskoči netko novi.

“Ima nas 10-11 igrača koji se stalno vrtimo i igramo timsku košarku u posljednje vrijeme. Puno smo bolji nego što smo bili protiv Cibone kad smo se u dvije-tri utakmice raspali i izgubili s dvadesetak razlike. To je timski sport, tako da uvijek jedan igrač iskoči i bude bolje. Netko će biti dobar drugi dan, teko treći, tako da je samo pitanje kakav će tko imati dan”, dodao je Ramljak.

Od koga u momčadi Jollyja prijeti najveća opasnost?

“Mislim da je Amerikanac Smith njihov glavni igrač. Uz njega je tu Luka Katura, koji je šuter i uz Smitha ima najveći prosjek koševa po utakmici. Mislim da su ta dvojica igrača ključna”, odgovorio je Ramljak.

Međutim, u Cedeviti vjeruju da ovaj dvojac neće zaustaviti Ramljaka i društvo na putu do glavnog cilja.

“Ako se sjećate prvog našeg razgovora za klupsku stranicu kad sam rekao da se nadam da ćemo skinuti Cibonu s prvog mjesta… Nadam se da ćemo to uspjeti. Ponajprije radi ljudi u klubu, koji su tu već godinama i koji ulažu tako puno sebe, a i radi nas”, na kraju je rekao po mnogima najbolji obrambeni igrač Cedevite.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply