Grad Zagreb bogatim kulturnim programom obilježiti će svoj dan

Grad  Zagreb bogatim kulturnim programom obilježiti će svoj dan

Grad Zagreb  svoj dan slaviti će dva dana 30. i 31. svibnja, darivajući  svojim građanima bezbroj kulturnih i zabavnih sadržaja.

– Grad Zagreb  30. svibnja poklanja  svojim sugrađanima  koncert Zagrebačke filharmonije uz Akademski zbor „I. G. Kovačić“ pod ravnanjem Maestra Ive Lipanovića. Isto tako u Umjetničkom paviljonu moći će se pogledati izložba Naste Rojc, izložba fotografija Ive Pervana i izložba u  HNK fotografija Mie Vesovića, ulaz na izložbu biti će besplatan. U cijelu organizaciju proslave Dana Zagreba uložen je veliki trud, za kojeg se nadam da će naši sugrađani znati prepoznati i uživati u njemu. – rekao je Tedi Lušetić.

Kratko osvrt na program koji će izvoditi Zagrebačka filharmonija uz Akademski zbor „I. G. Kovačić“, dao je i sam dirigent Ivo Lipanović.

– Birajući program koji ćemo izvesti sa Zagrebačkom filharmonijom povodili smo se za humanizmom i čovjekom na prvom mjestu. Pa se Uvertira P.I. Čajkovskog učinila kao najbolji izbor za početak koncerta, na kojem ćemo izvoditi djela od  Blagoje Berse Idila, do J. Straussa jr.,G. Verdia  te neizostavan L. van Beethoven i njegova Oda radosti. – rekao je Ivo Lipanović.

S obzirom da je grad Zagreb za svoju zaštitnicu uzeo  Majku Božju od Kamenitih vrata, ove godine održat će se  procesija koja će prisustvovati gradonačelnik Milan Bandić noseći svijeću kroz cijelu procesiju.

– Nosit ću svijeću i ove godine, ja ništa ne skrivam. Svatko ima svoj križ i svoju svijeću, a to što ja dvaput godišnje uzmem svijeću netko će reći da ja to radim samo radi svoje promidžbe. To nisam radio da dobijem svojih pet mandata.  Sve što radim, ne radim zbog sebe, već zato što čovjeka osjećam i volim i znam raditi i razumijem posao, dok mi građani daju povjerenje. Ponosan sam da nosim tu svijeću. – rekao je Milan Bandić.

Kompletan program događanja povodom Dana Grada Zagreba možete vidjeti  OVDJE

Tekst : Inga ĆUŽIĆ/ ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply