Dašak prošlosti na Markovom sajmu u samom centru Zagreba

Dašak  prošlosti na Markovom sajmu u samom centru Zagreba

U samom  centru grada na Trgu bana Jelačića od 22.- 25. svibnja  stolovat će stari zanati,  kovači, svjećari, tiskari, lončari, užari, stolari i neki likovi koji samo stanuju u bajkama vitezovi, mušketiri, dame u dugim haljinama, kmetovi. Na ovogodišnjem sajmu bit će 200 sudionika iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske

Markov sajam otvorili su gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak  koja je i  ove godine sa  Turističkom  zajednicom grada Koprivnice  jedna od glavnih organizatora srednjovjekovnog Markovog sajma u Zagrebu, uz Kraljeve ulice i Zagrebačku turističku zajednicu, koja podržava ovaj projekt.

– Deset godina duga naša suradnja, i zato koristim ovu priliku da se zahvalim Turističkoj zajednici Grada Zagreba s kojom toliko dugo i dobro surađujemo. Isto tako koristim priliku da vas pozovem u Koprovnicu  krajem  kolovoza na isti ovakav sajam.- rekla je Vesna Želježnjak , gradonačelnica Koprivnice.

– Drago mi je da smo 14. puta za redom zajedno, drago mi je da Markov sajam izrasta u jednu europsku  turističku manifestaciju. Želio bi zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije i pozivam svoju dragu kolegicu gradonačelnicu Vesnu Želježnjak  da Markov sajam proglasi otvorenim.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply