GRADSKA SKUPŠTINA: Grad Zagreb donirat će 3 milijuna kuna poplavljenim područjima

GRADSKA SKUPŠTINA:  Grad Zagreb donirat će 3 milijuna kuna poplavljenim područjima

Prije početka sjednice Darinko Kosor pozvao je zastupnike da se solidariziraju sa stradalima u poplavljenim područjima u Hrvatskoj , Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Gradonačelnik Milan Bandić predložio je da se u dnevni red uvrsti po hitnom postupku točka dnevnog reda  o pružanju potpore stanovništvu na poplavljenim područjima Republike Hrvatske u iznosu 3.000.000,00 kuna iz sredstava proračunske zalihe.

 

– Ja mislim da ne trebam puno obrazlagati hitnost uvrštavanja ove točke dnevnog reda. Molim vas da ne mudrujemo nego da izglasamo da se ljudima pomogne. U proračunu imamo sredstava koji bi mogli dati unesrećenima.- rekao je Milan Bandić.

Za riječ na tu temu javio i Davor Bernardić koji je dao i svoj prijedlog kako pomoći stradalima u poplavi.

– Predlažem da se stanovi u Sopnici Jelkovec stave u funkciju i da se tamo smjeste obitelji sa malom djecom.- rekao je Davor Bernardić.

– Nećemo mudrovati, idemo napraviti što se može, tko će doći iz slavonije i stanovati u stanovima. Što će jesti? Ciglu, beton. Ljudima treba što prije pomoći i omogućiti da se vrate svojim domovima. Jer da sam ja gradonačelnik Hrvatske već bi sva raspoloživa mehanizacija bila u slavoniji i radilo bi se punom parom.- rekao Milan Bandić.

Na istu temu javio se i Andrija Mikulić.

– Podržat ćemo ovaj vaš prijedlog. Grad Zagreb je i za vrijeme domovinskog rata pomogao svima, tako će i sada pomoći svima unesrećenima u poplavi. U sebi ili imaš ili nemaš osjećaj za ljude.- rekao je Andrija Mikulić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto. Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply