Kardinal Vinko Puljić uručio je odljev spomenika sv. Ivana Pavla II gradonačelniku Bandiću

Kardinal  Vinko Puljić uručio je odljev spomenika sv. Ivana Pavla II gradonačelniku Bandiću

Gradonačelnik Milan Bandić  u palači Dverce  susreo se s Vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i  kiparom Hrvojem Urumovićem, autorom spomenika sv. Ivanu Pavlu II, koji je postavljen  ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

U  znak zahvalnosti na potpori za podizanje spomenika, gradonačelniku Milanu Bandiću uručena je  inicijalna skulptura, odljev natječajnog rada.

Nakon susreta izjavu za novinare dali su gradonačelnik Milan Bandić i kardinal Vinko Puljić.

– Nikada nisam otišao u Sarajevo kod mojih prijatelja, a  da nisam posjetio duhovnog pastira Hrvatske u Bosni i Hercegovini našega kardinala Vinka Puljića. Meni je čast kad god dođe u Zagreb i kada nađe vremena da posjeti grad Zagreb i gradonačelnika na tom tragu se uvijek nađe nešto mudro čuti od kardinala. Odradili smo jedan veliki posao spomenik čovjeku koji je pohodio tri  put Hrvatsku i dva put Bosnu i Hercegovinu. – rekao je Milan Bandić.

Kardinal Puljić  zahvalio je gradonačelniku na inicijativi da u Zagrebu bude prva donatorska večer, nakon koje je održana i druga u Sarajevu, isto tako kardinal Puljić osvrnuo se i na poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku.

– Ovo je bio ugovoren termin prije ovih zadnjih događanja da zajedno sa umjetnikom poklonimo malu kopiju originala kipa kojeg smo postavili pred katedralom u Sarajevu. To je bio glavni razlog našega dolaska ujedno da zahvalim na toj inicijativi da ovdje bude prva donatorska večera, a u Sarajevu druga donatorska večera i onda se dogodila realizacija postavljanja spomenika koji je vrlo lijepo primljen od građana Sarajeva, svih ljudi dobre volje, a posebno turista koji dolaze i rado se slikaju pored spomenika sv. Ivanu Pavlu II. Jasno je da ovu zgodu iskoristimo da se osvrnemo na ova događanja, poplave. Jer ja upravo dolazim iz posavine gdje  sam vidio strahote od poplava. Nadam se da će se misliti na ljude koji su ostali bez ičega, ne samo u materijalnoj pomoći, već i psihološka pomoć što će dati do znanja da u nevolji nismo sami.- rekao je,  kardinal Vinko Puljić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA:HR

Leave a Reply