Kreće KvARTura – KvARTovski demo bendovi 2014.

Kreće KvARTura – KvARTovski demo bendovi 2014.

Črni pes, Perle, Razlika i Altra prvi su demo bendovi koji će nastupiti na manifestaciji KvARTura – KvARTovski demo bendovi 2014., a koja počinje ove subote, 17.5. u 19 sati na Prisavlju kod Boćarskog doma. U sklopu prvog koncerta, uz bendove Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, gostuju i tri benda drugih centara za kulturu koji zajednički realiziraju ovogodišnji projekt. Posjetitelji će tako imat prilike čuti i : Red boom bang (Ribnjak), TarzanPanter (Trešnjevka) i Post-Coital Silence (Maksimir).

– Neka živi KvaARTura i bude prisutna svake godine! Ništa spektakularno ne treba očekivati, već uživati i iskoristiti trenutak koji čini naš život te nas zajedno povezuje i isprepliće”, poručila je Kristijana Čerti Blagus, vodeći vokal i autorica tekstova benda Črni pes koji će svojom “himnom” otvoriti ovogodišnju KvARTuru.  Autorske pjesme – I nema veze, Mutna Vremena i  Svijet se okreće, izvest će bend Perle koji postoji još od 1997. godine, a nakon niza godina koje su proveli u mirovanju, no i pjevanju u klapama, ove godine planiraju izdati i svoj prvi album.

Na otvorenu scenu nakon Perli stiže bend Razlika koji je u Centru “Vinko Bek” osnovan prije pet godina. Band je poseban jer su tri od pet članova osobe s oštećenjem vida, ali to im ne predstavlja nikakvu prepreku jer, kako kažu, za glazbu i dobru energiju na pozornici nije potreban vid. Formulu žestokih gitara i, kako kažu, upečatljivih tekstova spojenih s vrhunskim ženskim vokalom publici kod Boćarskog doma ponudit će i bend Altra koji i zatvara prvi od ukupno četiri koncerata koji će se održati u sklopu ove manifestacije.

Svi bendovi koji će nastupiti na kvartovskim koncertima odabrani su na natječaju koji je bio raspisan u travnju, a njihovi će nastup biti snimljeni i zastupljeni na glazbeno-dokumentarnom filmu “KvARTovski demo bendovi 2014.”. Najbolji demo bendovi imat će priliku nastupiti i  na festivalu “Bundek fest 2014.” , Trgu bana Jelačića u sklopu Adventa u Zagrebu te na Večernjakovoj biciklijadi.

KvARTovski DEMO BENDOVI 2014.  realizira se u sklopu KvARTure, projektnog umrežavanja centara za kulturu grada Zagreba. U projektu sudjeluje pet zagrebačkih centara za kulturu: Centra za kulturu i informacije Maksimir, Centra mladih Ribnjak, Centra za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu  Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Centar za likovni odgoj. Cilj projekta je  razviti i promovirati urbanu kulturu kvartova grada Zagreba te ujedno pozicionirati centre za kulturu kao žarište  iste. Uz četiri koncerta u sklopu ovogodišnje KvARTure za polaznike foto radionica  Fotokluba Centar za kulturu POUZ organiziran je i foto natječaj na temu rock fotografije. Zadatak će biti doći na sva 4 koncerta KvARTure i snimiti fotografije, a od  pristiglih fotografija stručna komisija izabrati  će tri najbolje koje će biti nagrađene. Najbolje fotografije polaznika moći će se razgledi na izložbi čije je otvorenje planirano u rujnu 2014.

 

 

 

Leave a Reply