Ponovo dobra zabava u Hrvatskom školskom muzeju

Ponovo dobra zabava u Hrvatskom školskom muzeju

Hrvatski školski muzej uključuje se u obilježavanje Europske noći muzeja (17. svibnja) i Međunarodnoga dana muzeja (18. svibnja) šarolikim programom za posjetitelje koji će se odvijati u subotu, 17. svibnja 2014. Hrvatski školski muzej bit će otvoren za posjetitelje od 9:00 do 21:00 sati.

PROGRAM DOGAĐANJA:

 Subota, 17. svibnja 2014.

 10:30 – 12:00 – izlaganje i radionica Surfajmo sigurno!, voditeljica mr.sc. Sanja Glibo

Kako djeca i mladi ne bi surfali bez veze, Hrvatski školski muzej povezao se s autoricom malog vodiča za sigurno surfanje internetom i voditeljicom projekta Surfajmo sigurnomr.sc. Sanjom Glibo.

Nakon uvodnog izlaganja slijedi i radionica namijenjena osnovnoškolcima.

Projekt je provodio Novi svijetUdruga za djecu i mlade u 2012. godini, donator projekta – Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 14:00 – 15:30 – radionica prirodoslovlja uz izložbu HŠM – Halo škola? Halo muzej?

Izložbom HŠM – Halo škola? Halo muzej! predstavljamo posebnu vezu škole i muzeja te muzeja i škole.

U Hrvatskoj postoje dvije škole s višestoljetnom tradicijom koje su uspjele sačuvati svoje školsko blago i ne samo to već i gotovo profesionalno brinuti o njemu, to su Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci i Gimnazija u Požegi.

Kako bi vam predočili bogatstvo koje škole posjeduju donijeli smo iz školskih zbirki odabrane predmete i spojili ih u jedinstvenu priču, novu izložbu

HŠM – Halo škola? Halo muzej?

Uz izložbu HŠM – Halo škola? Halo muzej? posjetitelji mogu sudjelovati u prigodnoj radionici prirodoslovlja i saznati nešto više o neobičnim životinjama i biljkama.

19:00 – besplatno stručno vodstvo po stalnom postavu Hrvatskoga školskog muzeja

9:00 – 21:00 – razgledavanje stalnog postava Hrvatskoga školskog muzeja;

sudjelovanje u pedagoško – humanitarnoj akciji HŠM-a Budi dobar kao sunce!

 Uz sva ova događanja posjetitelji mogu razgledavati stalni postav Hrvatskog školskog muzeja. Muzej poziva posjetitelje na sudjelovanje u pedagoško-humanitarnom akciji HŠM-a Budi dobar kao sunce!

Postanite naša sunašca, donesite slikovnice, enciklopedije, knjige, školski pribor, školske torbe, materijal za radionice, igračke, početnice, poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i besplatno razgledajte stalni postav Muzeja!

Leave a Reply