MUO: 16. izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a

MUO:  16. izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a

Danas 15. svibnja, u Muzeju za umjetnost i obrt povodom Dana HRT-a, otvara se  16. izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a, izložba će  započeti u 17 sati i 30 minuta svečanom dodjelom Godišnjih nagrada HRT-a.

„Kontrast” je tema ovogodišnje izložbe na kojoj će se 22 autora predstaviti s 51 fotografijom, a posjetitelji MUO moći će izloške razgledati do 22. svibnja 2014.

Izvršavajući snimateljske poslove izvještavanja i snimanja televizijskih emisija, autori Aleksandra Dabanović, Antonija Agreš, Branko Pašić, Damir Alter Matijević, Daniel Autischer, Davor Petričić, Diana Vilus Radojković, Domagoj Vranar, Dragan Tomić, Dražen Mamić, Dušan Vugrinec Vugi, Goran Čučković, Joža Behounek, Juriša Boras, Luka Stamać, Lukša Marotti, Marko Šestić, Milan Bukovac, Siniša Galar, Siniša Paruž, Zlatko Milošević i Zoran Kovačević iznašli su vrijeme, dok nisu na radnom zadatku, da izdvoje okvir, zalede kadar i pretoče ga u vizualnu dinamičku kontemplaciju.

Kontrast kao tema prikazan je na različite načine: crno-bijelo, odnosi boja, refleksije, star i mlad, moderan i demode nižu se slojevito, a autori se međusobno i nadmeću i nadopunjavaju čineći tako i koncept postava izložbe kontrastnim u skladu sa zadanom temom.

Producent izložbe je Sunčana Hrvatin Kunić, organizatori i autori postava Damir Alter Matijević i Zoran Kovačević, a dizajn kataloga i vizualnog identiteta izložbe potpisuju NEO studio i Saša Prizmić.

Leave a Reply