Gradonačelnik Bandić primio novoizabranog rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa

Gradonačelnik Bandić primio novoizabranog rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa

Gradonačelnik Milan Bandić, primio je novoizabranog rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa i dekana Kineziološkog fakulteta Damira Knjaza, tema o kojoj su najviše razgovarali odnosila se na organizaciju Univerzijade 2016. godine koja se održava u Zagrebu i Rijeci.

– Gradonačelnik Milan Bandić i ja kao novo izabrani rektor sastali smo se i razgovarali smo o budućoj suradnji, moram reći da smo našli puno dodirnih točaka i da će ubuduće suradnja sveučilišta u Zagrebu i Grada biti na još boljim temeljima i da ćemo proširiti suradnju pogotovo s naglaskom u kratkoročnom razdoblju vezano uz Univerzijadu 2016. Ta univerzijada je važna za to da postane stalna veza između Grada i sveučilišta i da sveučilište da potpunu potporu organizacijskom komitetu, to će ići preko našeg fakulteta kineziološkog i dekana Damira Knjaza i naravno uz punu podršku gradonačelnika Milana Bandića. Smatram da je neizmjerno važno da Zagrebačko sveučilište daje punu potporu Univerzijadi jer imamo puno zajedničkih interesa i da iskoristimo to za dobrobit grada i sveučilišta. – rekao je Damir Boras, novoizabrani rektor  Zagrebačkog sveučilišta.

Univerzijada će se održati 2016. godine, Zagrebu  ponovo fali dosta prostora sa sportskim sadržajima, do sada je za izgradnju ili obnovu sportskih sadržaja osigurano 50 milijuna kuna, trebat će ukupno negdje oko 150 000 milijuna kuna, i to sve sa ciljem da Zagreb postane pravi  europski sveučilišni centar koji će privući studente iz cijele Europe i šire.

–  Jedan od ključnih projekata je Univerzijada, međutim ono što je važno reći da je pred svima nama jedna potreba da sve više promoviramo grad Zagreb kao sveučilišni grad, grad kojima gotovo 80 tisuća studenata, 10 tisuća članova akademske zajednice profesora, i zaposlenika sveučilišta, prema tome da ćemo u narednim godinama zajednički raditi, a što se tiče konkretnog projekta na kineziološkom fakultetu, odnosno začetka zapadnog sveučilišnog kampusa što znamo da je tamo želja da se izgrade novi sportski sadržaji, znači nova sportska dvorana, čija će izgradnja biti financirana sredstvima Europske Unije. Međutim tamo će se razvijati i dodatni istraživački centar i ono što smo danas također precizirali da uz taj razvojni istraživački centar također biti izgrađen objekt za zdravstvenu zaštitu sportaša  koji će se baviti preventivnom zaštitom a i znanstvenim istraživanjem zdravlja sportaša. Kada je u pitanju sportski sadržaj, on bi trebao biti gotov do Univerzijade, do sada je osigurano 50 milijuna kn, trebat će ukupno negdje oko 150 000 milijuna kn. Očekujemo da će i ostatak bit osiguran od Europskih fondova. – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport .

– U razgovoru smo se dotaknuli i zapadnog sveučilišnog sportskog kampusa, dio sredstava je osiguran, preostali dio  nadamo se da ćemo dobiti iz sredstava iz Europskih fondova na koje smo aplicirali. Sve institucije koje su  uključene u projekt dobro odrađuju svoj posao i cilj nam je da Zagreb dobije jedan pravi europski sportski sveučilišni kampus koji će doprinijeti da Zagrebačko sveučilište postane vodeći u cijeloj regiji. – rekao je Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply