Prvi japanski vrt na jezeru Bundek

Prvi  japanski vrt na jezeru Bundek

Gradonačelnik Milan Bandić, veleposlanik Japana Nj. E. Keiji Idea i predstavnici Toyote posadili japanski javor u prvom japanskog vrta u Zagrebu.

Ideju za japanski vrt u Zagrebu pokrenulo je Hrvatsko-Japansko društvo u suradnji s Gradom Zagrebom i dvjema japanskim tvrtkama Japan Tobacco International (JTI) i Toyotom, do sada je posađeno  20 japanskih Sakura trešanja kojima se obilježava dvadesetogodišnjica uspostave diplomatskih odnosa između dviju prijateljskih država, u vrtu će se posaditi i 6 japanskih javora koji obilježavaju 6 milijuna prodanih Toyota hibrida u svijetu.

 Pozdrav gradonačelniku Milanu Bandiću i našim prijateljima iz Hrvatsko-japanskog kulturnog društva i također prijateljima iz JTI-a i Toyote. Jako sam sretan što sam ovdje. Ovdje smo prije dvije godine zasadili trešnjina drva i od tada svake godine zasadimo po jedno. Nadam se da će u budućnosti ovo biti mjesto gdje će se Zagrepčani s veseljem opuštati i zabavljati. Želio bih zahvaliti gradu zagrebu što nam je omogućio i osigurao ovo mjesto gdje možemo napraviti ovaj projekt. I također bih želio osobno zahvaliti gradonačelniku Milanu Bandiću jer znam osobno da on jako voli trešnje. – rekao je veleposlanik Japana Nj.E. Keiji Idea

Drago mi je da smo zajedno i nema ništa ljepše nego ići prionuti poslu da ovaj crveni javor koji čeka da tamo stavimo  u rupu i posadimo.. Iduće godine obilježit ćemo s nekim glazbenim projektom i nadam se da ćemo čut malo Japanske i Hrvatske glazbe i da na taj način označimo prijateljstvo između dvije zemlje Japana i Hrvatske i između dva grada Tokyja i Zagreba. – rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply