OŠ Ivan Gundulić predstavila europski projekt Healthy P.I.C.N.I.C.

OŠ Ivan Gundulić predstavila europski projekt Healthy P.I.C.N.I.C.

Izaslanstvo O.Š. Ivan Gundulić  predvođeno ravnateljicom Višnjom Reljić i  predsjednikom Vijeća mađarske nacionalne manjine Zoltanom Balažom, prezentiralo je gradonačelniku Milanu Bandiću susret partnerskih škola uključenih u europski Comenius multilateralni projekt Healthy P.I.C.N.I.C. koji će održati od 21. do 25. svibnja u Zagrebu.

– Osnovna škola Ivana Gundulića jedina u Hrvatskoj ima omogućeno školovanje Mađara po modelu B. Tu smo ostvarili dobru suradnju sa Zajednicom Mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, koji nas uvijek podržavaju u svim našim projektima. Prošle školske godine smo započeli s europskim projektom pod nazivom ‘Healthy picnic’. Cijela priča se bazira na učenju o zdravom načinu života. – rekla je Višnja Reljić, ravnateljica OŠ Ivan Gundulić.

Ravnateljica  Višnja Reljić istaknula je kako se radi o europskom projektu koji su započeli prošle školske godine, a odnosi se na poticanje zdravog načina života, kako se  zdravo hraniti, škola ima svoj ekološki vrt u sklopu botaničkog vrta, potiču boravka djece na otvorenom pa sve do poticanja njihovog samopouzdanja.

Izaslanstvo  O.Š. Ivan Gundulić  zamolilo je gradonačelnika za pokroviteljstvo za piknik na Bundeku gdje će se održati natjecanje u tradicijskim igrama na otvorenom, pripremiti roštilj za sve učenike, roditelje i nastavnike.

– Imamo sedam partnera iz sedam različitih zemalja. Od 21. do 25. svibnja imamo goste iz svih tih partnerskih škola ovdje u Zagrebu. Osim što će obići našu školu, vodit ćemo ih na izlet na Plitvička jezera, a također ćemo imati piknik na Bundeku – rekla  je ravnateljica Višnja Reljić.

– Samo mi recite kada trebam doći ja ću se pojaviti na Bundeku i pozdraviti sve prisutne, a za sve ostalo što vam treba obratite se pročelniku Lovriću. I hvala vam što ste me pozvali da dođem u vaš vrt u Botaničkom vrtu i ja vas pozivam da dođete u moj vrt pa da vidimo tko je bolji poljoprivrednik.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: zagreb.hr

Leave a Reply