MATJAŽ KEK: Mi smo do prvog cilja došli

MATJAŽ KEK: Mi smo do prvog cilja došli

rekao je trener Rijeke, nakon pobjede u Maksimiru u prvoj utakmici finale Kupa.

-Mislim da je Dinamo tek sada opasan, jer će sigurno tražiti pobjedu u Rijeci, čestitao bi svojim momcima na večerašnjoj igri i pobijedi. Sjetimo se, zadnji put vodili smo 2:0 u 60. minuti, na kraju je završilo 2:2, mogli smo i izgubiti. Zato, upozoravam, nije još ništa gotovo- rekao je trener Rijeke Matjaž Kek, na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Zoran Mamić trener Dinama kratko je prokomentirao utakmicu.

– Čestitke Rijeci na pobjedi. Kao što je gospodin Kek rekao ovo je tek prvo poluvrijeme. Danas nismo bili dobri u elementima koji su nam inače najjača snaga: agresija i osvajanje druge lopte u sredini terena. Rijeka nas je danas upravo tu dobila, možemo reći da nas je pobijedila “našim oružjem” i ja im na tome čestitam.- rekao je Zoran Mamić

U zadnjim minutama utakmice Rijeka je ostala bez dva igrača koji su isključeni iz igre zbog crvenih kartona.

– Sad smo izgubili još dvojicu, nema ih više puno. Ipak, naći ćemo rješenja, najveći mi je problem do uzvrata kako smiriti igrače, puno je tu emocija, to su sve mladi igrači. U uzvratu ćemo igrati hrabro, odgovorno i agresivno, uz pomoć naših navijača, kojima puno hvala što su došli u ovakvom broju.- rekao je Matjaž Kek.

Trener Dinama uvjeren je da će u utorak Dinamo biti bolji u Rijeci.

– U nogometu je sve moguće, ali ne mogu i ne želim vjerovati da nam se mogu dogoditi dvije utakmice u kojima nećemo zabiti pogodak.  Siguran sam da ćemo na Kantridi biti puno kvalitetniji i bolji nego što smo bili danas. Mi uvijek igramo na pobjedu tako da ništa nećemo posebno mijenjati stil igre za taj susret. Što ako dobijemo gol? Zabit ćemo dva.- rekao je Zoran Mamić, trener Dinama.

Uzvratna utakmica finala Kupa igrat će se 13. svibnja 2014.,u 20,00 na Kantridi u Rijeci.

FINALE KUPA HRVATSKE: GNK Dinamo – HNK Rijeka 0:1

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR/mc

Leave a Reply