FOTO: U Gradskoj upravi potpisan sporazum o samozapošljavanju

FOTO: U Gradskoj upravi potpisan sporazum o samozapošljavanju

Grad Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) – Područni ured Zagreb i Razvojna agencija Zagreb – TPZ potpisali su danas sporazum o dodjeli potpora nezaposlenim osobama u cilju samozapošljavanja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je u gradskom proračunu osigurano 10 milijuna kuna kako bi budući poduzetnici s po 25.000 kuna započeli svoj posao i zaposlili najmanje po jednog ili dva čovjeka.

“U krizno i recesijsko vrijeme zaposliti 500 ljudi u gradu je jako puno. Sporazum ulijeva nadu da ćemo u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, već u drugom kvartalu osjetiti pozitivne učinke”, istaknuo je Bandić.

Predstojnik HZZ-ova Područnog ureda Zagreb Krunoslav Knežević rekao je da su u proteklih godinu dana imali oko 1.200 samozaposlenih osoba, od kojih je oko 80 posto opstalo na tržištu.

Sporazum bi poduzetnicima trebao otvoriti novu perspektivu, jer se mnogima od njih tek u drugoj godini javljaju problemi, pa će ih kroz taj projekt moći dodatno obrazovati i pratiti.

Direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ Frane Šestić istaknuo je da će građani koji se žele uključiti u svijet poduzetništva imati podršku Razvojne agencije kroz edukaciju, savjetovanje i mentoriranje.

Pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Tatjana Dalić pozvala je ostale županije i gradove da na sličan način krenu u afirmaciju lokalnih partnerstva i zapošljavanja koja su financirana iz sredstava EU.

“Cilj je da partneri – obrtnička i gospodarska komora, grad, HZZ, socijalni partneri i predstavnici učilišta, udruže svoje ljudske, prostorne i financijske resurse i utječu na poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja u skladu s razvojnim potrebama lokalnih sredina”, istaknula je Dalić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR/mc

Leave a Reply