ULJEPŠAJMO NAŠ ZAGREB: Zagrepčani prijavite se na natječaj!

ULJEPŠAJMO NAŠ ZAGREB: Zagrepčani prijavite se na natječaj!

Na konferenciji za novinare na temu Uljepšajmo naš Zagreb upućen je poziv Zagrepčanima da sudjeluju u izboru najljepše uređenih objekata i površina koji je, na inicijativu gradonačelnika, raspisao Grad, a koji traje do 12. svibnja.

Kako se čulo, ideja je da se potakne i nagradi uređivanje javnih gradskih i drugih površina i objekata na području Grada Zagreba u ukupno 12 kategorija: uređenje ulica, trgova, objekata mjesne samouprave, dječjih igrališta, sportskih igrališta, dvorišta dječjih vrtića, školskih dvorišta, objekata socijalnih ustanova i njihovih okoliša, stambenih i poslovnih zgrada s okolišem, terasa ugostiteljskih objekata te okućnica obiteljskih kuća.

Svaka kategorija bit će nagrađena od 1. do 3. mjesta, i to na način da će se za prvih pet kategorija nagrade dodijeliti u protuvrijednosti usluga Zagrebačkog holdinga, a nagrade za kategorije od 6. do 12. dodjeljivat će se isplatom financijskih sredstava.

Svečano uručenje nagrada održat će 30. svibnja, uoči Dana Grada, u Palači Dverce.

– Želimo nagraditi ljubav i trud koji naši sugrađani ulažu da Zagreb bude još atraktivniji i ljepši,- rekla je Martina Bienenfeld, voditeljica Odjela za turizam u Uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Sve prijave se mogu slati mailom i poštom, uz ispunjen obrazac, koji možete dobiti u Gradskoj upravi i na stranici www.zagreb.hr, tri fotografije i potvrdu o vlasništvu.

Konferenciji su svako u svojoj domeni prisustvovali Zoran Nevistić, pročelnik Mjesne samouprave, Martina Bienenfeld, voditeljica Odjela za turizam, Igor Toljan, voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga – Zrinjevac te Luka Benko iz Turističke zajednice Grada Zagreba.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR/mc

Leave a Reply