RUKOMET NA PIJESKU: Swanky mint hostel Zagreb i Detono Spizza Zagreb vladari Jaruna

RUKOMET NA PIJESKU: Swanky mint hostel Zagreb i Detono Spizza Zagreb vladari Jaruna

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, odigrano je sedmo izdanje međunarodnog turnira u rukometu na pijesku, Jarun kup 2014. Nakon velike borbe na terenu poznati su i pobjednici u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Ovogodišnje natjecanje okupilo je preko 50 ekipa i 400 natjecatelja te se u periodu od 1.-4.5.2014. odigralo ukupno 115 utakmica. U juniorskoj konkurenciji pobjedu su odnijeli igrači Detono Zagreba, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje bile djevojke iz ekipe Swanky mint hostel Zagreb. Najboljom seniorskom ekipom postala je ekipa Detono Spizza Zagreb.

Juniori:

U juniorskom dijelu turnira do finala su došle ekipe Detono Zagreb te Crni jahači (ekipa sastavljena uglavnom od igrača HRK Gorica). Nakon izvrsne borbe te brojnih atraktivnih poteza, prvi set je otišao  na stranu Crnih jahača, dok sljedeći set pripa ekipi Detonatora. Pobjednik utakmice odlučen je nakon raspucavanja, pri čemu je ekipa Detono Zagreba bila malo s(p)retnija čime je u klupske vitrine pospremljen još jedan pehar namijenjen pobjednicima.

– Cijeli juniorski dio turnira bio je iznimno zanimljiv i kvalitetan, što pokazuju i rezultati gdje je npr. švicarska ekipa (ujedno i njihova juniorska reprezentacija u rukometu na pijesku) osvojila tek treće mjesto, iako su im svi predviđali lagano osvajanje turnira. Ovaj rezultat i osvajanje juniorskog dijela nam je dodatna motivacija za rad i napredovanje kako bi u budućnosti bili još bolji igrači rukometa na pijesku– rekao je Stjepan Babić, član Detono Zagreba.

Seniorke:

U ženskom dijelu turnira nakon razigravanja po skupinama, do finala su došle djevojke Swanky mint hostela Zagreb te nizozemska ekipa Camelot handball, pobjedama u polufinalnim ogledima protiv ekipa Detono Zagreb te Kontese Nere.

Samo finale bilo je iznimno zanimljivo i napeto no na kraju igračice Swanky mint hostel Zagreb odnose pobjedu u dva seta (20:17 te 16:12) te aktualnim europskim klupskim prvakinjama, nizozemskoj ekipi Camelot, nanose prvi poraz u finalu Jarun kupa.

Odlično organiziran turnir i na kraju i sunčano vrijeme obilježili su ova četiri dana našeg boravka u Hrvatskoj. Moram napomenuti kako su naše djevojke još u fazi pripreme za ono što nam slijedi, a to je europsko klupsko prvenstvo u grčkom Solunu početkom lipnja, no iznimno smo zadovoljni rezultatom na Jarun kupu te se nadam da ćemo i dogodine doći u Zagreb, izjavio je Bas van den Dungen, trener Nizozemki.

 Seniori:

U muškoj konkurenciji do polufinala su došle ekipe Pa Kaak, White Boys, Detono Spizza Zagreb te KRP Sokol, a dva potonja su, nakon iznimno kvalitetnih polufinalnih utakmica, prikazanom igrom izborili i svoje mjesto u finalu, za kojeg slobodno možemo reći kako se radilo o ljepotici turnira.  Finalna utakmica između KRP Sokol i Detono Spizze Zagreb tako je imala sve elemente koje ovaj sport čini toliko atraktivnim.

Prvi set je nakon odličnog izdanja vratara Zorka, koji je obranio 7 lopti otišao na stranu KRP Sokol rezultatom 19:18.

U drugom setu je ekipa Detono Spizza Zagreba malo drugačije taktički odradila natjecanje te je do pobjede došla tijesno jednim pogotkom razlike (20:21). U pravoj napadačkoj utakmici i ozračju „fair playa“, u kojoj su svi gledatelji mogli istinski uživati, utakmica je otišla u rulet raspucavanja, gdje su se uspješnijim nakon 6 serija izvođenja za jedan poen (6:7) pokazali igrači Detono Spizze Zagreb.

– Odigrano muško finale bila je prava poslastica za sve posjetitelje te nam je iznimno drago kako smo sudjelovali u samom finalu. Ovakvi okršaji čine rukomet na pijesku zanimljivom i dinamičnom igrom, a što se tiče rezultata, raspucavanje je uvijek donekle stvar sreće te ovom prilikom čestitam pobjedničkoj ekipi. U ovoj fazi pripreme za sezonu bitno nam je saznanje da smo spremni odigrati na visokoj razini te nas sad kroz Zagrebačku ligu (sljedeće pripremno natjecanje koje se igra od 9.5.-25.5.) čeka samo taktičko dorađivanje i dodatno uigravanje kako bi što spremniji dočekali prvenstvo Hrvatske i borbu za naslov prvaka,- izjavio je Goran Kolić, odlični marker te „mozak“ ekipe KRP Sokol.

Na kraju vrijedi istaknuti i najbolje pojedince turnira:

Vratar: Daphne van Melis (Camelot),

lijevo krilo: Matea Jurilj (Detono Zg),

desno krilo: Lucija Kelava (Swanky mint hostel Zagreb),

marker: Marija Štivojević (Detono Zg),

pivot: Eefke ter Sluis (Camelot)

obrambeni igrač: Ivana Krpina (Swanky mint hostel Zg)

Muški:

Vratar: Matej Grubišić (Pa Kaaak),

lijevo krilo: Drago Fantić (White boys),

desno krilo: Filip Bistrović (KRP Sokol),

marker: Ivan Laljek (Pa Kaaak),

pivot: Matej Semren (KRP Sokol)

obrambeni igrač: Marko Hranilović (Detono Spizza Zagreb)

 

Leave a Reply