RUKOMET NA PIJESKU: Sedmo izdanje turnira Jarun kup 2014

RUKOMET NA PIJESKU: Sedmo  izdanje turnira Jarun kup 2014

Ovogodišnju sezonu rukometa na pijesku, već sedmu godinu zaredom, tradicionalno će otvoriti međunarodni turnir Jarun kup 2014, u organizaciji Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb. Okupljanje pjeskaša uz terene pored Velikog jezera na Jarunu i odigravanje utakmica zbiva se u periodu od 1.5.2014. do 4.5.2014.

Četvrtak i petak bili su predviđeni za odigravanje utakmica u mlađim dobnim uzrastima u kojima je snagu odmjerilo ukupno 22 ekipe. Najuspješnijim su se pokazale sljedeće ekipe (po kategorijama):

 

2006-Vučići

2004- Gospić

2002-Gospić

2000- ZG-odni

1998/2000- Lokomotiva 1 (djevojke)

Seniorski dio sedmog izdanja turnira igra se ovog vikenda na obalama zagrebačkog mora te će se ukupno 25 ekipa  (19 muških, 6 ženskih) boriti za pehar namjenjen najboljim ekipama.

Seniorima će ovo biti prvo odmjeravanje snaga uoči europskog klupskog prvenstva (EBT Masters) koje će se održati u grčkom Solunu početkom lipnja, na kojem će hrvatske ekipe, nadamo se, igrati bitnu ulogu. S obzirom na izvrstan termin u jeku priprema za klupsko europsko prvenstvo, na turniru nastupaju i aktualne europske prvakinje, nizozemska ekipa Camelot Tilburg, te sudionici muškog klupskog prvenstva, švicarska ekipa Lorca beach te Wasserschloss. Pored međunarodnih gostiju iz Švicarske i Nizozemske,  Jarun kup okuplja i ponajbolje pjeskaše iz svih dijelova Hrvatske. Tako će ove godine na najmasovnijem hrvatskom turniru rukometa na pijesku, nastupiti preko 50 ekipa (više od 400 natjecatelja)  u svim uzrasnim kategorijama, što je veliki dobitak za ovaj sport.

Za dobru zabavu van terena pobrinut će se noćni klub Gallery sa subote na nedjelju (3.5./4.5.2014.) , koji će ugostiti sve sudionike i natjecatelje Jarun kupa.

Finalni susreti igrat će se u nedjelju (4.5.2014.) u popodnevnim satima, a muškom i ženskom finalu prethodit će natjecanje za najatraktivniji potez te revijalna utakmica legendarnih pjeskaških ekipa, koje su iznjedrile mnoštvo reprezentativaca u rukometu na pijesku, Rašljara te Golden ballsa.

Jarun kup 2014. najavio je i hrvatski reprezentativac u rukometu na pijesku te jedan od najzaslužnijih za osvajanje zlatne europske medalje, Ivan Dumenčić:Iz godine u godinu turnir Jarun kup 2014. napreduje  u smislu organizacije te brojnosti. Prijateljski karakter samog turnira odlična je uvertira za natjecateljski dio sezone koji započinje turnirima Prvenstva Hrvatske početkom lipnja. Sam turnir prigoda je za mnoge atraktivne poteze, a dobru zabava poslovično jamče i zabave za sudionike. Stoga bih pozvao sve zainteresirane da navrate preko vikenda do Jaruna te pogledaju ovaj atraktivni sport i uvjere se u njegovu ljepotu iz prve ruke. Svi zainterisirani su dobrodošli.“

Sve informacije o turniru možete pratiti na službenoj web stranici turnira www.bhc-zagreb.com ili na FB stranici turnira (facebook.com/jarun.cup). Stoga, navratite na Jarun i postanite i Vi dijelom ove ljetne priče.

Činjenice o Jarun kupu 2014.

Sedmo izdanje turnira.

Očekuje se preko 300 sudionika te obaranje rekordnog broja ekipa (preko 35).

Zadnja 4 izdanja- turnir međunarodnog karaktera  sa sudjelovanjem vrhunskih europskih ekipa. Ove godine 4 ekipe iz inozemstva potvrdile sudjelovanje na turniru.

Osiguran prijenos uživo finalnih utakmica.

Trophy challenge- Natjecanje u  najatraktivnijem potezu.

Revijalna utakmica pjeskaških legendi.

Najmasovnije natjecanje u rukometu na pijesku  u Hrvatskoj.

Leave a Reply