A1 LIGA: Uvjerljiva pobjeda Cibone u Sinju 78:61

A1 LIGA: Uvjerljiva pobjeda Cibone u Sinju 78:61

Cibona je u Sinju došla do još jedne pobjede u Ligi za prvaka.

Trener Slaven Rimac nakon utakmice je čestitao svojim igračima te nastavio: “Izvrsna atmosfera. Publika je nas lijepo pozdravila i cijelo vrijeme navijala za svoju momčad. Završetak utakmice donio je pjesmu cijele dvorane uključujući i našu klupu. Što se tiče utakmice, Alkar je jako dobro odigrao prvo poluvrijeme no naši su mladi igrači od druge četvrtine dizali ritam i u trećoj i četvrtoj četvrtini igrači Alkra su posustali jer nisu navikli igrati u takvom ritmu, a imaju i skraćenu rotaciju s obzirom da su falila dvojica igrača na bekovskim pozicijama.”

Cibose je do pobjede vodio Jagodić-Kuridža s 11 poena dok su po 8 koševa postigli Junaković i Mavra, a po 7 Arapović, Siriščević i Krušlin. Kod domaćina je Perajica ubacio 12 koševa, Gaurina 9, a Vitali 8 uz 11 skokova.

Alkar – Cibona 61:78 (24:29, 19:23, 6:16, 12:10)

Alkar: Mikulić 6, Boban 4, Bilandžić 3, M. Modrić 6, Vitali 8, Boban 4, Gaurina 9, Svalina 2, Perajica 12, Župić 5, Kanaet 2.

Cibona: Kus 5, Planinić 6, Blassingame 2, Šarić 6, Rozić 6, Jagodić-Kuridža 11, Junaković 8, Mavra 8, Arapović 7, Siriščević 7, Gabrić 5, Krušlin 7.

Nakon pobjede u Sinju i povratka u Zagreb Cibona se okreće sutrašnjoj utakmici 9. kola A-1 Lige za prvaka u kojoj u goste pod Toranj dolazi Šibenik.

Iako je Šibenik na začelju tablice mi ćemo sutrašnjoj utakmici pristupiti ozbiljno uz maksimalni respekt prema protivničkoj ekipi. Gust je raspored no dobro radimo i sigurno ćemo spremni dočekati sutrašnji susret, a ovim putem pozivam i naše navijače, koji su nam u posljednje vrijeme velika podrška, na nedjeljnu utakmicu“, rekao je Slaven Rimac.

Utakmica protiv Šibenika se igra u nedjelju, 4. svibnja u 18 sati.

 

Leave a Reply