PRAZNIK RADA/JOSIPOVIĆ: Svi skupa moramo puno više raditi na gospodarstvu i otvaranju novih radnih mjesta

PRAZNIK RADA/JOSIPOVIĆ: Svi skupa moramo puno više raditi na gospodarstvu i otvaranju novih radnih mjesta

Predsjednik Ivo Josipović oko 13 sati posjetio je park Maksimir gdje se održavala centralna proslava praznika rada, okupio se veliki broj građana koji je došao po besplatnu porciju graha.

– Ovo je na žalost posljedica, loše gospodarske situacije, nezaposlenost je najveći problem, i poruka je da svi skupa moramo puno više i puno jače raditi, na gospodarstvu i otvaranju novih radnih mjesta, isto tako treba pokazati solidarnost prema onima kojima je najteže. 1. svibanj je praznik koji nosi poruku, solidarnosti i brige za mlade da što prije pronađu posao i pomognu sebi i zajednici u kojoj žive.- rekao je okupljenim novinarima Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske.

Oko 12,30 u Maksimir su došli i sindikalni čelnici noseći transparent na kojem su bile tri osmice koje obilježavaju dan radnika 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog uzdizanja, zahtjev koji su i na prvom prosvjedu u Chicagu 1. maja 1886. godine, iznijeli radnici, na žalost ništa se u 128 godina nije promijenilo.

U proslavi praznika rada sudjelovao je i gradonačelnik Milan Bandić koji je vrijedno više od sat i pol dijelio grah, okupljenim građanima, njemu se pridružio i Stanko Gačić (HDZ), predsjednik vijeća gradske četvrti Maksimir.

– Na žalost,u vrijeme krize i recesije, nemuštog vođenja ove države iz Grada Zagreba poručujemo da se može bolje, da se može snažnije, odlučnije i odgovornije. Znanje, kompetencija, rad, zajedništvo i dostojanstvo su put hrvatskog uspjeha. Danas u Zagrebu, sutra u Hrvatskoj.- poručio je Bandić.

U Maksimiru je podijeljeno 55.000 porcija graha koje je osigurao Grad Zagreb.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply