KOMENTAR: Ministar Jovanović napustio Kombank Arenu ne čestitavši Cibosima

KOMENTAR: Ministar Jovanović napustio Kombank Arenu ne čestitavši Cibosima

piše: Mario ĆUŽIĆ

Pobjedu Cibone u Kombank Areni gledao je i ministar Željko Jovanović,  ministar znanosti, obrazovanja i sporta. Ministar je nakon susreta odmah napustio Arenu, te nije čestitao pobjednicima. S obzirom da je na teret poreznih obveznika stigao u Beograd pogledati povijesno finale dva hrvatska kluba, bilo bi korektno da se spustio čestitati pobjednicima. Ovako je ostavio mjesto špekulacijama i predpostavkama kako je došao pogledati pobjedu Cedevite u Beogradu, ali razočaran porazom napustio je Beograd tiše nego što je stigao u njega.

Jeftinije bi bilo po porezne obveznike da je Jovanović faksirao svoju fotografiju kako bi je domaćin ABA F4, Crvena zvezda zaljepili u svečanu ložu, a prijenos je mogao pratiti preko Hrvatskog radija Drugi program. Kao da živimo u 19. stoljeću, na HTV-u su reklamirali finale i prijenos na radiju, a Javna televizija koju također plaćaju građani Hrvatske kao i ministra Jovanovića nije našla za shodno otkupiti prava prijenosa. U oba slučaja građani Hrvatske su zakinuti zbog  ljudi koji vode i Državu i javnu televiziju.

Toliko zajedničkog imaju Jovanović i rukovodstvo HRT-a da ih nisam mogao, a ne staviti u isti koš. Njima nije trebao Dario Šarić da im zakuca “bananu”, oni su toliko nesposobni da sami sebi zakucavaju “banane”.

Hrvatska radio televizija je prije nekoliko mjeseci mogla otkupiti autorska prava prijenosa utakmica završnice ABA lige iz Beograda za “siću”, ali netko na Prisavlju je odlučio da to njima ne treba, iako se već znalo da će bar jedan hrvatski klub igrati polufinale. Nakon što su se saznali sudionici završnice ABA lige opet je stigla ponuda za prijenos finalnog turnira, ovoga puta četiri puta skuplja nego prva ponuda, ali je HRT i to odbio. I na kraju, u subotu ujutro HRT je dobio ponudu koju nije htio platiti.

HRT će se pravdati da je ponuda bila preskupa i da nisu mogli ući u taj projekt, ali neće reći o kojim se iznosima radi jer će pravdati sve poslovnom tajnom, a glavni dioničari HRT-a su građani Hrvatske koji plaćaju pretplatu, a dioničari uvijek moraju znati kako posluje njihova firma, međutim to vrijedi u uređenim državama, a u Hrvatskoj je ljestvica spuštena u podzemlje.

Povijesnu pobjedu Cibone nije vidjela većina građana Hrvatske, a finale dva hrvatska kluba u Novom Beogradu, u Srbiji, zasigurno bi bio jedan od najgledanijih prijenosa, ali nesposobna Uprava HRT-a sigurno neće odgovarati što nije bilo prijenosa.

Ali, zasigurno će odgovarati ministar Jovanović na slijedećim izborima, jer je oličenje nesposobne, bahate Vlade koja je sve podredila cilju kako se zgaditi građanima Hrvatske.

Doći u Kombank Arenu, pogledati finale i ne čestitati pobjednicima je neobrazovano, nešportski i nekulturno, i izaziva gađenje!

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply