Važnost pravilne prehrane kod mladih sportaša

Važnost pravilne prehrane kod mladih sportaša

U sklopu prve Košarkaonice Željko Mavrović održao predavanje mladim košarkašima.

Nestlé NESQUIK žitarice i Akademski košarkaški klub VERN’ održali su prvu Košarkaonicu za mlade košarkaše, a čiji je sastavni dio bila i edukacija s temama Važnost pravilne prehrane i doručka kod djece te Odrastanje kroz sport.

O pravilnoj prehrani djeci i njihovim roditeljima govorila je Aleksandra Malešević, nutricionistica tvrtke Nestlé za regiju,dok su od našeg  proslavljenog boksača i izvršnog direktora sportskog programa na Veleučilištu VERN’ Željka Mavrovića prisutni imali prilike čuti s kakvim se sve izazovima u karijeri susreću profesionalni sportaši.

– Jako smo zadovoljni odazivom djece i roditelja na prvu Košarkaonicu i drago nam je da i mi, kroz edukaciju o pravilnoj prehrani,možemo doprinijeti unapređenju zdravljamladih sportaša te ih potaknuti da više razmišljaju o ulozi prehrane u njihovom rastu i odrastanju.Uspjeh prve edukacije motivacija nam je da i dalje nastavimo s organiziranjem sličnih radionica. – izjavila je Valentina Golub, Brand manager Nestlé žitarica za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Kosarkaonica - predavanje zeljka Mavrovica

Nakon edukacije održane su All Star utakmice VERN’-ove škole košarke te mlađe kadetske momčadi Quicky VERN’, a organiziran je i kviz znanja u kojem su nagrađeni djeca i roditelji koji su pokazali najviše znanja o pravilnoj prehrani.

– Stalni uspjesi koje naši sportaši postižu rezultat su kontinuiranog rada  i ulaganja u njihov razvoj   od malih nogu. Osim puno vježbe i discipline, ključnu ulogu ima i edukacija. Važno je dobre navike usvojiti u što ranoj dobi. Ovim putem bih apelirao na roditelje da uključe svoju djecu u sportske aktivnosti jer upravo sport pomaže u izgradnji fizičkog, psihičkog i duhovnog zdravlja te razvoju sportskog duha“ – izjavio je Željko Mavrović, izvršni direktor VERN’ Sporta.

Akademski košarkaški klub VERN’ osnovan je 2012. godine. Momčad od osnutka bilježi stalna napredovanja u nacionalnoj košarkaškoj ligi, a od ranije postiže i vrhunske rezultate na sveučilišnim natjecanjima. Prošle godine u sklopu AKK VERN’a pokrenut je i omladinski pogon – škola košarke i mlađe kadetska momčad.

 

Leave a Reply