1. hrvatski Globe Athon, humanitarni pohod na Sljeme

1. hrvatski Globe Athon, humanitarni pohod na Sljeme

Uspješno je završio 1.hrvatski humanitarni planinarski pohod na Sljeme: CroGlobe-athon: planinarenjem protiv ginekološkog raka koji je okupio više od 100 sudionika. Liječnici Planinarskog kluba i Crvenog križa grada Zagreba na Snopljaku su svima mjerili tlak i šećer u krvi. Svi sudionici su počašćeni i odličnim grahom, a zvijezda pohoda bio je slavni alpinist Stipe Božić.

Globhe Athon je svjetska javnozdravstvenoj kampanji koju su prije nekoliko godina pokrenuli ginekološki onkolozi u Washingtonu, a ima za cilj senzibilizirati javnost o potrebi prevencije raka spolnog sustava u žena. Prošle je godine „Globe-athon: to endwomen’s cancer“ održan u više od 60 zemalja svijeta i u 130 gradova, a ove joj se po prvi puta priključuje i Hrvatska.

Hrvatska liga protiv raka i Planinarski klub Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) organizirali su tako 1. hrvatskog Globe-athon-a s humaniratarnim karakterom, jer su sredstva prikupljena od prodaje majica donirali Udruzi pacijenata oboljelih od raka sv. Juraj.

Ovom javnozdravstvenom kampanjom promovira se zdravi način života, te podiže razina svijesti žena o potrebi odlaska na redovite ginekološke preglede.

Leave a Reply