ABA LIGA F4: Cibona – Cedevita 72:59

ABA LIGA F4: Cibona – Cedevita 72:59

UŽIVO IZ KOMBANK ARENE: Inga i Mario ĆUŽIĆ

Zagrebački finale ABA lige usred Beograda, završnica koja je i one najveće optimiste iznenadila. Cibona je prolaz u finale izborila u utakmici protiv Crvene zvezde. Bila je to utakmica u kojoj je Cibona od prve minute imala sve pod kontrolom i tek na kraju utakmice dogodila se mala drama u kojoj je Cibona ipak pobijedila i osigurala finale. Cedevita je svoj prolaz u finale izborila u zadnjim sekundama  tricom Smitha, koja je Partizan izbacila iz finala. Atmosfera  prije utakmice je idilična, igrači obje momčadi zajedno se slikaju, nema dodatne napetosti, mjesto u Euroligi je osigurano, a tko će biti prvak ABA lige, u svakom slučaju pehar odlazi u Zagreb.

Prva četvrtina

Cedevita ima prva napad, Smith ne postiže koš. Cibona ni u svom napadu ne postiže koš. Prvi koš u drugoj minuti postiže Bazdarić, Cedevita vodi 2:0. Cibona nije postigla koš u tri minute utakmice. Blessingame postiže prvi koš za Cibonu. U trećoj minuti dolazi do prvog poravnanja rezultata 4:4. Cedevita ponovo u vodstvu  8:7. Cibona košem Rozića iz slobodnih bacanja prelazi u vodstvo od pola koša 9:8. Cibona u sedmoj minuti ima prednost od 6 poena 13:8. Cedevita četiri minute nije postigla koš. Minutu i pol prije kraja prve četvrtine Cedevita je poravnala rezultat 14:14. Time out zove trener Cibone  Slaven  Rimac. Šarićevim košem Cibona prelazi u vodstvo 16:14. Prva četvrtina završila je rezultatom 18:14, za Cibonu.

Druga četvrtina

Cibona ima prednost od devet poena 23:14, Cedevita od početka druge četvrtine ne postiže koš. Smith smanjuje prednost  23:21. Cedevita je u 15. minuti utakmice izašla iz bonusa, Cibona i dalje vodi 23:21. Večeras lopta Cedevite ne želi ući u koš. Cibona je povećala vodstvo košem Rozića u 18. minuti  na 28:21. U dvorani utakmicu prati oko 2 100 gledatelja. Time out 47 sekundi prije kraja prvog poluvremena zove trener Cedevite Jasmin Repeša . Cibona ima prednost od osam poena 31:23. Trener Cibone Slaven Rimac zove time out, do kraja druge četvrtine ostalo je nešto više od tridest sekundi. Druga četvrtina završila je rezultatom 34:26, za Cibonu.

Treća četvrtina

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović prati utakmicu iz svečane lože. Cibona u 24. minuti ima prednost od osam poena 39:31. Ciboni očito odgovara Kombank Arena jer nije dozvolila od početka treće četvrtine Cedeviti da se razigra i drži je na pristojnoj razlici 50:37. Treća četvrtina završila je rezultatom 50:39, za Cibonu.

Četvrta četvrtina

Cibona im vodstvo od 16 poena , 57:41 u 34. minuti. Jasmin Repeša zove time out. Suton postiže tricu 47:57. Slaven Rimac zove time out, Cibona ima prednost od  10 poena, do kraja utakmice ostalo je pet minuta. Sa zvukom sirene za istek napada Kus postiže tricu, za novo vodstvo Cibone 63:47. Četvrta četvrtina završila je rezultatom 72:59, za Cibonu. Cibona je osvojila naslov ABA lige. Kod Cibone najviše koševa postigao je Dario Šarić 23 koji je ujedno i MVP turnira , a kod Cedevite najviše koševa postigao je Zubčić 13.

Leave a Reply