FOTO: Gradonačelnik Bandić otvorio manifestaciju “Dani cvijeća 2014.”

FOTO: Gradonačelnik Bandić otvorio manifestaciju “Dani cvijeća 2014.”

Udruge cvjećara grada Zagreba i Zagrebačke županije u suradnji s Gradom Zagrebom i zagrebačkom županijom organiziraju desetu godinu za redom prigodnu prodaju cvijeća na odabranim lokacijama u Gradu Zagrebu. Sami cilj manifestacije je promocija proizvoda zagrebačkih cvjećara, promocija robne marke “Zagrebačkog pušleka”, omogućavanje građanima izbor i kupnju cvijeća, sadnog materijala te pružanje stručnih savjeta iz područja cvjećarstva. Sajam se održava do 10. svibnja na šest lokacija i 30 štandova. Od Trga kralja Tomislava gdje je 25 štandova do Črnomereca, Avanue Malla, Svetica, i okretišta tramvaja u Dubecu.

Prisutne građane su pozdravili predsjednik Udruge cvijećara Stjepan Tomurad, predsjednica Udruge “Zagrebački pušlek” Ivanka Kravaršćan, pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu Zagrebačke županije Gordana Županac i gradonačelnik Milan Bandić.

– Nitko ne može sa sigurnošću reći kako je nastao prvi “Zagrebački pušlek”, neka od naših prabaka u želji da složi što ljepši stručak cvijeća u njega je stavila sve što je imala u vrtu. Takav pušlek je postao i pravilo kako se cvijeće iz naših podsljemenskih vrtova mora složiti prije odlaska na tržnicu.- rekla je Ivanka Kravaršćan, predsjednica Udruge “Zagrebački pušlek”. te je prisutnima predstavila i zaštitni znak Udruge, pušlek u sjeni šestinskog kišobrana.

– Bio bi sretan u skladu slogana s kojima sam išao na izbore po svoj peti mandat, 365 dana s vama, kako bi bilo lijepo da mi imamo zagrebečki pušlek 365 dana u godini. sada imamo samo 33 dana ovu manifestaciju, a moj je prijedlog da slijedeće godine imamo 63 dana i za desetak godina imat ćemo 365 dana u godini. U Zagrebu svaki dan treba biti dan cvijeća, a ne samo dok traje ova manifestacija.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst/Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

 

Leave a Reply