SLAVEN RIMAC: Ako ćemo poginuti na terenu, onda možemo i u finale

SLAVEN RIMAC: Ako ćemo poginuti na terenu, onda možemo i u finale

Cibona je ostvarila cilj i plasirala u  Final Four ABA Lige, u četvrtak je čeka utakmica protiv domaćina Crvene zvezde koja je zauzela prvo mjesto ABA Lige. Na konferenciji za novinare prije puta u Beograd svoje viđenje finala dali su Dario Šarić i trener Cibone Slaven Rimac.

Treneri  i navijači izabrali su Daria Šarića u najbolju petorku ABA Lige, uoči odlaska na beogradski Final Four njegove prognoze djeluju optimistično.

-Prvobitan cilj s početka sezone na drugačiji je način ostvaren. Rimac i Golemac odradili su odličan posao. Pronašli su kemiju u ekipi, posložili nas. Cibona je svima bila prijetnja, nanizali smo pobjede i pokazali da sa svima možemo igrati. Vjerujem da imamo šansu u Beogradu. Dobro smo pripremljeni i želja je velika.- rekao je Dario Šarić

Trener Slaven Rimac, isto je bio optimističan u vezi utakmice sa Crvenom zvezdom.

-S obzirom na sudionike, vjerujem da će ovaj Final Four svima biti prekrasno iskustvo, utakmica koja će se pamtiti. Crvena zvezda definitivno je favorit no čekat ćemo njihov kiks i tu tražiti svoju šansu. Svakako moramo biti maksimalno koncentrirani od početka do kraja. Smatram da imamo svoju kvalitetu i svoj način igre te, uz manje oscilacije, izgledamo sasvim solidno. Bilo je sitnih problema no ekipa je zdrava. Izaći ćemo maksimalno spremni. Nisam opterećen rezultatom, ali bitno mi je da vidim ekipu koja zna što hoće. Želim da odigramo muški i vjerujem da će dečkima puna dvorana biti lijep podstreh. Veselim se dobroj košarkaškoj atmosferi pa kad utakmica počne, vidjet ćemo. Pritisak je puno veći na domaćinima koji su cijelu sezonu držali konstantu, pobjeđivali i uvjerljivo završili na prvom mjestu, a sada u jednoj utakmici mogu ostati bez igranja Eurolige. Naravno, i mi imamo svoje apetite, spremamo se kao da ćemo osvojiti ABA Ligu jer smatram da je to jedini put. Mi treneri maksimalno smo ambiciozni, a činjenica da nemamo pritisaka sa strane svakako nam pomaže u radu. Mislim da ova ekipa ima potencijal za dobar rezultat.- rekao je Slaven Rimac.

Utakmica između Cibone i Crvene zvezde igra se u  četvrtak u 20,00 sati u Kombank Areni u Beogradu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply