Bandić i Josipović zajedno obišli novoizgrađeni dio Psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan”

Bandić i Josipović zajedno obišli novoizgrađeni dio Psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan”

Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i ravnatelj bolnice Sv. Ivan, , obišli su novoizgrađene objekte Psihijatrijske bolnice u Jankomiru i pacijente koji se lijeće u novom dijelu bolnice.

-Drago mi je da je predsjednik danas tu kada ćemo obići novo izgrađene dijelove bolnice, jer na žalost potreba za ovakvim ustanovama sve veća, jer duševnih bolesnika je bilo i biti će ih još. Zato tim ljudima trebamo pomoći da što bolje prebrode svoju krizu i da se vrati svojim obiteljima kao zdravi ljudi. Velika je kriza u društvu pa i u zdravlju, mi nastojimo tu krizu na što bolji način premostiti, a kako to što bolje premostiti nego pružanjem boljeg standarda pacijentima i medicinskim djelatnicima. U ovu bolnicu uloženo je u zadnjih godinu dana nešto manje od 80 milijuna kuna, to je velik novac pogotovo u ova krizna vremena, s obzirom da se u ovu bolnicu nije ulagalo svaka kuna se isplatila jer će pacijenti i djelatnici ove bolnici biti zadovoljniji.- rekao je Milan Bandić.

– Standard zdravlja iznimno je važan za naše građane i građanke, iznimno mi je drago da u gradu Zagrebu vodite računa o tome da građani dobiju najviši medicinski standard. Pacijent sa psihičkim poremećajem  je stigmatiziran u društvu, a to se mora promijeniti, na psihičke bolesti mora se gledati kao i na svaku drugu bolest. Takve bolesnike potrebno je liječiti i vratiti u društvo i obitelj.- rekao je Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske.

Bolnica “Sveti Ivan”  je sjedište Hrvatskog društva za psihoterapiju, psihosocijalne metode i ranu intervenciju kod psihotičnih poremećaja Hrvatskog liječničkog zbora. Psihijatrijska bolnica “Sveti Ivan” ima kapacitet od 551 postelja, a zapošljava 331 djelatnika.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply