Održana promocija knjige Živjeti i voljeti nakon raka

Održana promocija knjige Živjeti i voljeti nakon raka

Na Medicinskom fakultetu održana je promocija knjige “Živjeti i voljeti nakon raka”, na promociji su sudjelovali urednici Veljko Đorđević, Marijana Braš, Danijela Štajner, Katarina Fuček,  Davor Miličić, dekan Medicinskog fakultet.

Knjiga Živjeti i voljeti nakon raka, nastala je zajedničkim radom pacijentica oboljelih od raka, članova njihovih obitelji i terapeuta, koji su pokušali predstaviti  i odgovoriti na najčešća pitanja, dileme, strahove i  krizne situacije kroz koje oboljela osoba i članovi obitelji prolaze kroz sve faze bolesti.

– Za nas liječnike  vrijednost ove knjige je velika, jer mi vas liječimo, mi nemamo vaša iskustva. Zato ova knjiga nama pomaže da poboljšamo svoj odnos prema oboljelima, da još bolje komuniciramo sa obiteljima i samim oboljelim.- rekla je dr.sc. Marijana Braš.

Na promociji knjige glumica Natalija Đorđević pročitala je jednu ispovijest oboljele Lavice (tako se zove zatvorena grupa na facebooku oboljelih žena od raka), Lavica Sanja Čatlak održala je pozdravni govor i Rafaela Kodić kćer jedne oboljele Lavice pročitala je svoju priču kako je doživjela maminu bolest.

– Mi, LAVICE, smo hrabre žene i majke smo i bake smo i djeca smo. Mi  smo prijateljice različitih godina, različitih obrazovanja, različitih nacionalnosti i različitih vjera. Neke  od nas iz susjednih su država, a paradoks je da nas je u tako čvrste veze svezala zastrašujuća bolest koja je jedina poveznica među nama. U knjigu koju danas predstavljamo utkana su i naša iskustva bolesti koje smo iznijele na stranice knjige.  U njenom su nastajanju sudjelovale dvije uporne i hrabre LAVICE , hvala im! – rekla je  Sanja Čatlak, hrabra Lavica koja se sa svojom bolesti bori dugi niz godina i danas su uz nju bili njena djeca i suprug Almo Čatlak, njena velika potpora u borbi sa bolesti i njen razlog za život.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply