FOTO: Nakon 30 sati zasjedanja 12. sjednica Skupštine završila jednoglasno!

FOTO: Nakon 30 sati zasjedanja 12. sjednica Skupštine završila jednoglasno!

Napokon je u 22 sata i 10 minuta završila maratonska 12. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Tko bi rekao da će nakon dva dana zasjedanja sve završiti jednoglasno. Četrdeset i tri gradska zastupnika su posljednju 50. točku dnevnog reda Prijedlog zaključka o imenovanju predsjednika i članova Komisije za zajednička lovišta izglasali jednoglasno.

Tijekom popodneva je sve više izgledalo da će se ponoviti prošli četvrtak i prvi dan zasjedanja kad je zasjedanje trajalo do ranih jutarnjih sati idućeg dana, ali onda se pojavio ON, Milan Bandić i do kraja sjednice je zatražena samo jedna stanka.

Više cirkus nećete raditi, ovo je zadnji put, zaprijetio je gradskim zastupnicima gradonačelnik Milan Bandić koji se pojavio nešto poslije 19,00 sati u Gradskoj skupštini, kada je bila na redu 35. točka Dnevnog reda, Prijedlog zaključka o rješavanju imovinsko pravnih odnosa sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Grada Zagreba.

– Promijenit ćemo statut, jer ovo se više ne smije dogoditi. Kako bi bilo lijepo da s ove govornice kažem pola sata pauze, bi, ali ne mogu!!!- vikao je gradonačelnik Bandić.

 Do kraja zasjedanja potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić i gradonačelnik Bandić imali su još malo prepucavanja, a na sve to predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Mario Župan je rekao kako moli SDP i gradonačelnika da se drže dnevnog reda.

– Nama se ne sluša i ne gleda kazalište lutaka!!!- kazao je Mario Župan.

Ova sjednica će biti zapamćena i po izbacivanju potpredsjednika Skupštine Davora Bernardića iz sudnice, ostat će zapamćena, po svom maratonskom trajanju, ali i po suhim obrocima koje su zastupnici donosili u klupe.

12. sjednica će ostati zapamćena i po stankama za klub koje su korištene u političkom nadmurivanju i iscrpljivanju političkih suparnika, ali i medija koji su pratili sam tijek Skupštine i ako je vjerovati gradonačelniku do slijedeće sjednice bi se mogao mijenjati i poslovnik o radu koji bi trebao spriječiti opstruiranje rada Skupštine bespotrebnim stankama za Klub.

Izglasavanjem poslijednje točke jednoglasno, zastupnici su jedva čekali napustiti zgradu Skupštine, iako je u jednom prije glasovanja netko iz klupa uzviknuo: “Stanka za Klub!”

MILIVOJ ŠPIKA: Zastupnik koji je osigurao skupštinski kvorum!

GRADSKA SKUPŠTINA: Upitan nastavak sjednice?!?!

GRADSKA SKUPŠTINA: Cirkus se nastavlja

 GRADSKA SKUPŠTINA: Nakon burnog početka, radna atmosfera došla je na pristojnu temperaturu

DARINKO KOSOR: SDP je u 13 godina mogao riješiti otpad

GRADSKA SKUPŠTINA: Nastavak 12. sjednice počela izbacivanjem Bernardića

 

 

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply