MILIVOJ ŠPIKA: Zastupnik koji je osigurao skupštinski kvorum!

MILIVOJ ŠPIKA: Zastupnik koji je osigurao skupštinski kvorum!

Zastupnik Bloka umirovljenici zajedno, Milivoj Špika osigurao je vladajućoj koaliciji kvorum u Skupštini. Po skupštinskim hodnicima pričalo se da je to napravio jer je  zaposlenik Holdinga. Obzirom da je kod 32. točke Dnevnog reda došlo do raspada kvoruma u Skupštini odlaskom zastupnika HDZ-a, SDP-a i HNS-a iz velike vijećnice, Milivoj Špika se vratio u vijećnicu unatoč negodovanju koalicijskih partnera iz HDZ-a. U nastavku sjednice Klub HDZ-a je zatražio stanku, a ozbiljan razgovor su u dvorani C gradske skupštine s Milivojom Špikom vodili Andrija Mikulić predsjednik gradskog HDZ-a i Mario Župan predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. Poslije razgovora s koalicijskim partnerima zastupnika Špiku smo zamolili za izjavu.

– Nikome nisam osigurao kvorum, nisam dobio informaciju da se klub vladajuće većine raspao, i mislio sam da ih još uvijek ima 27. ako ih je bilo jedan ili dva manje pa su ih tražili potpuno je nebitno. Nisam uopće bio upućen u cijelu priču, a inače od tri sata nisam uopće bio u Skupštini i nisam bio u tijeku.

Očekujete li da ćete biti izbačeni iz kluba zastupnika HDZ, HSP AS i BUZ?

– Ako netko misli da to tako treba biti onda ćemo o tome raspravljati tamo gdje treba raspravljati.

Da li ste se vratili u vijećnicu zato što se priča da ste zaposleni u Ustanovi Upravljanje sportskim objektima?

– Što god  bi ja kazao vi bi ste mogli reći svašta. Da, zaposlen sam u podružnici za upravljanje sportskim objektima, ali to ne znači da moram ići po mišljenje kod bilo koga, ja još uvijek odluke donosim sam.  Ako smo ovdje potpisali da ćemo raditi i da ćemo glasovati po svojoj savjesti ja ne znam u čemu je onda problem.

Na kojem mjestu ste zaposleni i od kada radite u Gradu?

– Zaposlen sam tri tjedna u Ustanovi za upravljanje sportskim objektima na mjestu pomoćnika tajnika za sportski program.

Očekujete li kakve posljedice u nadolazećim izborima za EU parlament jer ste i tamo na listi HDZ-a?

– Ne očekujem nikakve posljedice, mislim da koalicijsku suradnju treba uvijek unaprijeđivati, to je ono na čemu treba raditi i mislim da će naša dva koalicijska kluba i dalje pobijeđivati.

Milivoju Špiki ovo nije prvi put da je glasao mimo kluba zastupnika HDZ-a. Na prošloj sjednici je glasao mimo odluke svog kluba za Bandićev prijedlog da se vrate novci Produktu, te prošle godine kad je također glasao za ELICON!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply