GRADSKA SKUPŠTINA: Upitan nastavak sjednice?!?!

GRADSKA SKUPŠTINA: Upitan nastavak sjednice?!?!

Kod 32. točke Dnevnog reda Prijedlog zaključka (naknada za nekretnine u postupku izvlaštenja – izgradnja dijela Ulice kneza Branimira od Zavrtnice do Heinzelove) 12. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba došlo je do prekida sjednice.  Prema mišljenju gradskih zastupnika HDZ-a, HNS-a i SDP naknada za izvlaštenje koja je procjenjena na 20-tak milijuna kuna je prevelika te su odbili glasati o ovoj točki. Prvo je Klub zastupnika HDZ-a zatražio pauzu od 15 minuta, da bi iza njih to zatražio i Klub zastupnika SDP-a kad su vidjeli da vladajuća koalicija nema većinu.

Nakon završetka druge stranke SDP, HDZ i zastupnik HNS-a Tomislav Stojak odbili su se vratiti u vijećnicu. Jedino se u vijećnicu vratio  Milivoj Špika iz BUZ-a, član Kluba zastupnika HDZ-a, HSP AS i BUZ-a, na što mu je Ivan Čelić iz HDZ-a poručio ako ser vrati u klupe da više neće biti član Kluba.

– Svatko je na svoju sliku, ako nema kvoruma bit će sjednica neki drugi dan, polako ima vremena. Molim neka se poslikaju zastupnici koji vrijedno zarađuju svoje naknade, ovo je slika radnika, a iza vrata su neradnici. Čeka se zastupnik Štern, kada on dođe bit će nas 26!- rekao je predsjednik Skupštine Darinko Kosor.

Cirkus u Gradskoj skupštini grada Zagreba se nastavlja

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply