GRADSKA SKUPŠTINA: Nakon burnog početka, radna atmosfera došla je na pristojnu temperaturu

GRADSKA SKUPŠTINA: Nakon burnog početka, radna atmosfera  došla je na pristojnu temperaturu

Najveći gubitaš HOLDINGA, ZET je  dobio zeleno svjetlo za izdvajanje Zagrebačkog holdinga  s 24 glasa za i 13 suzdržanih.

Do sada je dana  suglasnost na izdvajanje 14 podružnica iz ZG Holdinga, dosad su izdvojene četiri, a od danas je i ZET-u odriješene ruke  da postane društvo s ograničenom odgovornošću .

Svi koji su bili uključeni u raspravu, nemaju ništa protiv izdvajanja ZET-a, samo se svi boje da ZET neće postati poduzeće slučaj, jer nema jasne vizije njegovog razvoja.

Vladimir Ferdelji  ne vidi problem oko prijedloga zaključka o davanju prethodne suglasnosti ZG Holdingu za pokretanje postupka statusne promjene ZET-a i osnivanje d.o.o.

– Uprava ima vizije, ali ne i konačno rješenje, a tijekom dva mjeseca i to će se riješiti. Svako društvo bit će zasebna cjelina ako ozbiljno želimo restrukturirati.-  rekao  je Ferdelji.

Nakon ZET-a na red je došla  16.točka Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Resnik III

Zastupnici su se složili da se pod hitno mora donijeti plan gospodarenja otpadom, da se ne dogodi da se da dozvola za stambenu izgradnju, a poslije će se ljudima isplaćivati ekološka renta. Ta točka povučena je sa dnevnog reda.

Tada su na red došle kočije i rasprava je trajala dva sata, spomenute su bile kočije u New Yorku, Beču, Rimu. Zastupnici su opet bili maštoviti u svojim raspravama.

Tako bi neki zastupnici voljeli vidjeti kočije na gornjem gradu jer bi to poboljšalo turističku ponudu, neki bi kočije samo u parkovima, pa sada ne znaju da li bi bilo bolje da je to Maksimir, Bundek ili Jarun.

Prijatelji životinja,  skupštinarima uputili su prosvjedno pismo u kojem se  pitaju zašto uvoditi nešto što se u svijetu ukida kao okrutno i sramotno iskorištavanje životinja.

U 16,15 sati na redu je 25. točka dnevnog reda, a do kraja sjednice ima još 25. točaka.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ ZNA/mc

Leave a Reply