Veliki požar guta C.I.O.S.

Veliki požar guta C.I.O.S.

Nešto  poslije 13,00 sati u zapadnom dijelu Zagreba,  pojavio se gusti crni dim, nakon kratkog  vremena otkrilo se da gori C.I.O.S. tvrtka koja se bavi  preradom i sakupljanjem industrijskog otpada.

Po riječima Mladena Malčića zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, dojava o požaru kasnila je oko sat vremena. U gašenju sudjeluju četiri vatrogasne postaje postrojbe Grada Zagreba: Centar, Jankomir, Novi Zagreb i dio Žitnjaka te dobrovoljna vatrogasna društva

– Kada smo došli na požarište, radnici su ga već pokušali gasiti, ali im to nije polazilo za rukom. Požar gasimo već četiri sata, nadamo se da će za va do tri sata on biti pod nazorom, a do kraja će biti ugašen za dva, do tri dana. Jedan je dobrovoljac u gašenju zadobio ozljedu oka, a nekolicina njih je, uslijed visoke temperature, doživjela toplinski udar.  Požar se gasi iz zraka helikopterima.  Gašenje požara otežava vjetar koji nije prestao puhati cijeli dan. – rekao je Mladena Malčić, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

Oko 17 sati na požarištu pojavio se i gradonačelnik Milan Bandić koji se u krugu C.I.O.S.-a  zadržao više od sat vremena.

– Bogu hvala nitko od ljudi nije stradao, požar je pod kontrolom, dim koji se širi nije štetan, ne treba se dizati panika sve je pod kontrolom. – rekao je Milan Bandić.

Na pitanje tko je kriv, zašto se vatrogasci nisu zvali odmah, kratko je odgovorio.

– Pustimo sada tko je kriv, sa odgovornosti bavit ćemo kada ovaj požar ugasimo.- rekao je Milan Bandić.

Oko 19, sata kad smo napustili požarište, gusti dim se širio iz C.I.O.S.-a.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply