SKUPŠTINA HNS-a: Davor Šuker opet predsjednik, a Zdravko Mamić prvi dopredsjednik!

SKUPŠTINA HNS-a: Davor Šuker opet predsjednik, a Zdravko Mamić prvi dopredsjednik!

UŽIVO IZ HYPO CENTRA: Inga i Mario ĆUŽIĆ

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održava se u dvorani Kornati, Hypo centra u Zagrebu, na današnjoj skupštini Davor Šuker dobiti će novi četverogodišnji mandat.

Zastupnici iz svih nogometnih središta počeli su se okupljati oko 11,00 sati. Nešto prije 12 sati u dvoranu je ušao Zdravko Mamić koji je sjeo sam u posljednji red, nekolicina zastupnika se rukovalo s njim dok ga je predsjednik Saveza Davor Šuker pozdravio, ali nije se zadržavao dulje u njegovom društvu.

Prije početka skupštine dugogodišnjem djelatniku HNS-a Anti Pavloviću dodijeljeno je priznanje za životno dijelo.

U ime UEFA-e Skupštinu je pozdravio Mircea Sandu.

Na ovoj Skupštini izabran je i novo stari predsjednik HNS-a na četiri godine od 2014-2018, a to je Davor Šuker.

S obzirom da je Davor Šuker bio jedini kandidat, pristupilo se javnom glasanju, te je Davor Šuker izabran jednoglasno.

Prije izbora predsjednika Saveza prikazan je film, “Stop rasizmu”, a to je inspiriralo Zdravka Mamića da se javi za riječ. Mamić je rekao kako u Hrvatskoj i u Nogometnom savezu nema rasizma, ali zbog grupice navijača koja viče Mamiću cigane, postoji opasnost da se Dinamo izbaci iz Europe na duže razdoblje.

– Tražim od Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, sudaca, delegata, da počnu provoditi upute i regule koje nam nalažu UEFA i FIFA. – rekao je Zdravko Mamić apelilarvši na sve da se spriječi izbacivanje Dinama i hrvatskih klubova iz Europe zbog grupice takozvanih navijača.

Slijedi izbor članova Izvršnog odbora, za Izvršni odbor HNS-a ima 23 kandidata, a bira se 16 članova. Izbor članova vrši se tajnim glasanjem. Glasovanje je u tijeku.

Glasovanju za Izvršni odbor HNS-a pristupilo je 48 zastupnika, najviše glasova dobio je Ante Vučemilović Šimunović 45, a iza njega Božo Galić, pa Zdravko Mamić sa 42 glasa…

Reno Sinovčić je također bio kandidat, ali je dobio samo 13 glasova te nije ušao u sastav IO HNS-a.

Davor Šuker imenuje prema Statutu HNS-a pet dopredsjednike i to: kao prvog dopredsjednika Zdravka Mamića, Ante Vučemilović Šimunović, Ante Kulušić, Damir Mišković i Đuro Bukvić.

Nakon ovog izbora razrješen je izvršni predsjednik Damir Vrbanović, a Davor Šuker ga je ponovo imenovao kao izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza za razdoblje od četiri godine 2014.-2018. godine. Imenovanje je jednoglasno usvojeno.

nakon izbora i imenovanja Izvršnog odbora i dopredsjednika, te izvršnog predsjednika prešlo se na 11. točku dnevnog reda Odluke o molbama za izvanredno ublažćavanje kazni. Komisija je odbila zahtjev za ublažavanje kazne Danijel Mađariću bivšem nogometašu i sudioniku Afere “Ofsajd” koji je doživotno izbačen iz nogometa 2012. godine.

Komisija za molbe je jedino usvojila žalbu bivšeg nogometaša Zorana Ratkovića, bivšeg igrača Cibalie i Hajduka koji je kažnjen na 14 mjeseci zbog napada na nogometnog suca utakmice Belišće – Višnjevac, 3. HNL Istok.

Ovom točkom dnevnog reda završila je i Skupština Hrvatskog nogometnog saveza.

USKORO OPŠIRNIJE…

Leave a Reply