Ponovno otvorena autobusna linija Sesvete-Resnik-Kozari bok

Ponovno otvorena autobusna linija Sesvete-Resnik-Kozari bok

Gradonačelnik Bandić sa suradnicima prvi se povezao iz Sesveta, ponovno uspostavljenom linijom Sesvete – Resnik- Kozari Bok.

Ova linija je prije vozila dvokratno, a od danas krenula je s vožnjom preko cijelog dana što ranije nije bilo slučaj. Prema riječima glasnogovornika ZET-a Tomislava Jurića oni će pratiti prometovanje ove linije te ako bude stvarne potrebe, interesa i u dijalogu sa građanima uvesti i polaske ove linije i nedjeljom.

– Dobili smo liniju što smo jako sretni i zadovoljni, još da dobijemo i nedjeljom liniju da žene mogu ići u crkvu bili bi još zadovoljniji. Nakon što smo nakon Božića ostali bez linije i povezanosti Resnika sa Retkovcem i Sesvetama, jer su djeca u školu u retkovec morala prelaziti preko šest kolosijeka prugu, puno će nam značiti i za majke s djecom koja su u resnik vodila djecu u vrtić i za starije osobe koje idu kod liječnika. – rekla je Snježana Drešar, koja se u emisiji radio Sljemena u kojoj gradonačelnik redovito gostuje i komunicira sa sugrađanima, požalila što je potkraj prošle godine autobusna linija 214 preusmjerena prema City centru i Kozari boku pa su građani koji žive na potezu od pruge Resnik do Slavonske avenije ostali bez javnog prijevoza i bili izloženi svakodnevnoj opasnosti prelaska željezničkog kolosjeka.

Vijeće GČ Pešćenica – Žitnjak  je napravilo problem. Oni su tražili ukidanje linije i to sada ispravljamo, a učinit ćemo sve da dobiju i nedjeljom autobus tako da ljudi mogu ići u crkvu. – rekao je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik je također napomenuo je, također, da je Župa Resnik koja obuhvaća okolna naselja što pripadaju gradskim četvrtima Donja Dubrava i Pešćenica Žitnjak stara 800 godinaa.

Po novom, linija 225 Sesvete – Resnik – Kozari Bok prometovat će radnim danom i subotom sljedećom trasom:

Smjer A: Sesvete – Zagrebačka – Ulica Dubrava – Čulinečka – Resnički Gaj I – Resnički Gaj II – Čulinečka – Resnik II – Resnik I (okretište) – natrag REsnik I – Resnik II – Čulinečka – Industrijska – Servisna – Kozari Bok (stajalište prije rotora, izlaz).

Smjer B: Kozari Bok (stajalište prije rotora, ulaz) – Radnički put II – Slavonska avenija – Spojna cesta (kod Robnih teminala) – Servisna – Industrijska – Čulinečka – Resnik II – Resnik I (okretište) – natrag REsnik I – Resnik II – Čulinečka – Resnički Gaj II – Resnički Gaj I – Čulinečka – Ulica Dubrava – Zagrebačka – Bjelovarska – Ninska – Sesvete (terminal).

Tekst: Inga ĆUŽIŽ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply