Medvednicu okupirali ekološko svjesni građani

Medvednicu okupirali ekološko svjesni građani

Gradonačelnik Milan Bandić  zajedno sa svoj suradnicima odazvao se akciji čišćenja Medvednice povodom Dana planeta Zemlje i Dana zaštite okoliša, akciju je organizirao radio Sljeme i udruga Zelene stope.

Prvi čovjek grada sudjelovao je u izvlačenju automobilske olupine koja će kao podsjetnik kako se ne smije odnositi prema prirodi biti izložena na Floraartu. Akcija koja je danas započela trajat će do završetka proljeća, odnosno do 20.lipnja 2014.

–  Ja sam uvijek oduševljen kada se ovako nešto radi. Nisam siguran da je ovo zadnja olupina koja je izvučena iz šume, siguran sam da ih ima još. Hvala radio Sljemenu što popularizira ekološku osviještenost  naših sugrađana, hvala Romanu Ibriševiću koji već dugi niz godina svojim fotoaparatom slika mjesta koja su u prirodi zagađena i tjera nas da ih očistimo. –  rekao je Milan Bnadić.

Ove  zime snijeg je zaobišao Medvednicu, i vrijeme koje su zaljubljenici zimskih sportova proveli na najvišem zagrebačkom vrhu, bilo je jako kratko,  a nas je zanimalo da li se prošlogodišnje obećanje dano  borderima kod zatvaranja skijaške sezone realiziralo.

– To se sada radi, u sklopu prostornog plana, borderi će dobiti svoju stazu.- rekao je gradonačelnik Milna Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

 

Leave a Reply