GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat obilježile fontane, sportski objekti i EU fondovi

GRADSKA SKUPŠTINA:  Aktualni sat obilježile fontane, sportski objekti  i EU fondovi

Zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić uputila je pitanje gradonačelniku Bandiću zašto grad Zagreb nije samostalno aplicirao na fondove iz Europske unije, a s druge strane  zaposlenica Ureda za programe i projekte Europske unije bila je u Varšavi 28. dana na edukaciji.

– Da li će grad Zagreb onda primijeniti model Varšave koja je najbolji primjer grada kako se povlače novci iz EU fondova.- pitala je Margareta Mađerić.

– Fino mi nabacujete loptu, ja dobro gađam i lijevom nogom, s 30 metara u trepavicu pogodim. Nemojte valjati ljude po blatu, Zagreb ima najkompetentniju upravu za europske fondove – rekao je Bandić.

Zastupnica Mađerić bez obzira što je inzistirala na konkretnom odgovoru, odgovor nije dobila.

Andrija Mikulić (HDZ) svoje pitanje o stanju u Holdingu počeo je na malo šaljivi način.

– Gradonačelniče vi da kojim slučajem postanete gradonačelnik Gruda, Sarajevo više ne bi bio glavni grad BIH nego Grude. No dobro idem se vratiti na pitanje o Holdingu, Grad je većinu nekretnina kupio od Holdinga i time ga financijski oporavio.  U kakvom je stanju Holding sada?- pitao je Andrija Mikulić.

Gradonačelnik Milan Bandić kratko je odgovorio da Holding posluje stabilno.

Tomislav Stojak (HNS) pitao je o košarkaškom klubu Cibona posebice oko poslovnih prostora Cibone i njezinom financijskom stanju.

–  Kada smo preuzeli Cibonu naišli smo na 90 milijuna kuna duga, 65 milijuna kuna smo sanirali, svi klubovi moraju se sveti na jednu umjerenu mjeru, primjerenu krizi, jer grad Zagreb nije u stanju svakoga pomagati, nema za to novaca. Detaljni odgovor dobit će te u pisanom obliku.- rekao je Bandić

Davor Bernardić dotaknuo se fontana novih i starih koje se trebaju obnoviti i dijelova grada koji još nisu priključeni na gradski vodovod i kanalizaciju.

-Neki Zagrepčani nemaju ni vodu, ni kanalizaciju. Predlažem da se napravi izvještaj o točnom stanju na terenu te napravi akcijski plan kako bismo jasno znali kada će se određene dionice završiti i kada će voda doći u svako kućanstvo. – rekao je Davor Bernardić.

Gradonačelnik Milan Bandić složio se sa konstatacijom Davora Bernardića oko akcijskog plana da se na rubnim dijelovima grada napokon riješi taj problem.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply