FOTO: Sandra Bagarić i Zagrebačka filharmonija održali humanitarni koncert u Lisinskom

FOTO: Sandra Bagarić i Zagrebačka filharmonija održali humanitarni koncert u Lisinskom

Zagrebačka filharmonija i  Sandra Bagarić uz pratnju prijatelja: Martine Tomčić, Đanija Stipaničeva, Renate Sabljak i Ervina Baučića, Darkom Domitrovićem na glasoviru i Ante Gelom na gitari, a sve pod vodstvom maestra Ive Lipanovića održali su Humanitarni koncert za Zagrebačku zakladu za pomoć oboljelima od celebrovaskularnih bolesti.

Ovaj humanitarni koncert kruna je aktivnosti koje se u tekućoj, Europskoj godini mozga, provode s ciljem osvješćivanja, educiranja i preveniranja svih oblika bolesti mozga i s njima povezanih problema koji znatno narušavaju zdravlje i kvalitetu života bolesnih, a moždani je udar i drugi uzrok smrtnosti u Hrvatskoj.

Poznate melodije i arije iz najljepših domaćih i svjetskih glazbenih ostvarenja ostavile su bez daha sve prisutne u dvorani Lisinski.  Zagrebačka publika uživala je u arijama iz omiljenih opereta : Grofica Marica, Mala Floramye, Šišmiš, Priča sa Zapadne strane, Fantoma u operi, Jalta Jalta..  Oduševljenje publike potvrdio je i dugi pljesak te poziv orkestra i solista na bis.

Koncert se održao pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića.

Foto: Zagrebačka filharmonija

Leave a Reply