Dinamo podržao Udrugu Ponos domovine

Dinamo podržao Udrugu Ponos domovine

Dinamo je u svojoj bogatoj povijesti uvijek imao sluha za hvalevrijedne znanstvene i društvene projekte pa je tako sklopio sponzorsku suradnju s istaknutom Udrugom Ponos Domovine. 

Dinamo je u srijedu, 9. travnja, sudjelovao na trećem simpoziju Udruge pod nazivom ”Vrijeme je za znanost!” na kojem su istaknuti znanstvenici održali nekoliko predavanja na temu znanosti, društva, medija i globalizacije. Posljednje predavanje naziva ”Granica je samo u nama!” bilo je ono poznatog znanstvenika Ivana Đikića za kojeg malo tko danas nije čuo. Između ostaloga, Đikić je na zanimljivom predavanju govorio o svojoj karijeri, znanstvenim izazovima u Hrvatskoj, obrazovanju mladih i komunikaciji znanosti i mladih.

Na kraju simpozija Dinamo je za gospodina Đikića priredio malo iznenađenje. Glavni direktor kluba Tomislav Svetina uručio je velikom znanstveniku Dinamov dres s brojem 10 koji svugdje u svijetu u nogometu simbolizira ”fantazista” te člansku iskaznicu Dinama. Na ovaj način te cjelokupnom suradnjom s Udrugom Ponos Domovine Dinamo je napravio korak dalje u povezivanju sa znanstvenicima i projektima o kojima se svakako treba govoriti te ih iznimno cijeniti.

– Ponosni smo na suradnju koju smo ostvarili s Udrugom Ponos Domovine i uvijek rado sudjelujemo u takvim projektima. Sretni smo što se bogatoj povijesti Dinamovih desetki priključio još jedan ”fantazista” – gospodin Ivan Đikić koji je svojim dosadašnjim radom zaslužio same pohvale. Također, rođeni je Zagrepčanin koji je od sada i član Dinama i svima u klubu iznimno je drago što je upravo on novi modri član – rekao je glavni direktor Tomislav Svetina.

Tekst/Foto: GNK Dinamo

Leave a Reply