TEREZA KESOVIJA: “Moja priča”

TEREZA KESOVIJA:  “Moja priča”

Istinska glazbena legenda, pjevačica raskošnog vokala i iznimne karizme, energije i duha, Tereza Kesovija održat će veliki koncert  25. travnja u KD Vatroslav Lisinski s početkom u  20 sati. Publika ove neponovljive umjetnice će uživati u njezinom standardnom koncertnom programu, koji sadržava sve vremenske skladbe te neke novijeg datuma.

Taj praznik glazbe trajat će dva i pol sata, a osim lijepe glazbene priče, Tereza će ugositi i neke svoje kolege te će i ovog puta posjetiteljima priuštiti jedinstveno osjetilno iskustvo. 
  
Miljenica svih generacija čija glazbena karijera traje već pet desetljeća, koncertom u KD Lisinski još će jednom potvrditi status jedne od najvećih pjevačkih zvijezda naše glazbene scene. Nakon Zagreba Tereza ima koncerte u Šibeniku, Karlovcu, u Sloveniji…

Podsjećamo, pjevačica je 1999. godine proglašena Vitezom i odlikovana Visokim odličjem za doprinose u kulturi (Chevalier des Arts et Lettres), koju dodjeljuje predsjednik Republike Francuske, a ubrzo potom uručena joj je i Zlatna povelja humanizma. Pjevačica nastupa i na velikim UNICEF-ovim koncertima, na kojima je upoznala zvijezde poput Charliea Chaplina, Richarda Burtona i Petera Ustinova.  Hrvatska glazbena unija 2008. godine dodjeljuje Terezi posebnu nagradu Status. Godinu kasnije Terezi su dodijeljeni: nagrada grada Dubrovnika za životno djelo te Porin za životno djelo.

Leave a Reply