MILAN BANDIĆ: Drago mi je da Zagreb može pomoći Prištini!

MILAN BANDIĆ: Drago mi je da Zagreb može pomoći Prištini!

Gradonačelnik Milan Bandić primio delegaciju Prištine koju je predvodio zamjenik gradonačelnika Dardan Sejdiu.

– Prije dva tjedna smo u Prištini doživjeli rijetko viđeno gostoprimstvo, drago mi je da je kolega zamjenik gradonačelnika kod nas, da tako mladi i učeni ljudi vode Prištinu i drago mi je da možemo surađivati zajedno i da možemo pomoći Prištini.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić nakon sastanka u Gradskoj upravi.

– Ovom prilikom se zahvaljujem gradonačelnku na pomoći i otvaranju vrata zajedničkog rada u nekim konkretnim projektima u kojima je grad Zagreb otišao naprijed, a u kojem bi Priština željela puno naučiti od Zagreba. Također se zahvaljujem cijeloj delegaciji Zagreba koja nam je pomogla da vidimo neke stvari u drukčijem okviru, nadamo se da ćemo moći raditi zajedno ne samo u ovom mandatu nego što duže i što bolje. Tri projekta koja smo počeli razrađivati su: javni prijevoz, parkiranje u Prištini i otapd.  Priština nije imala integriran javni prijevoz od rata pa do danas u zadnjih 14 godina i mislimo da nam grad Zagreb ima što ponuditi u tome smjeru. Projekt parkiranja u Prištini je drugi projekt i mislimo da grad Zzagreb ima rješenja koja možemo primijeniti u Prištini i  treći projekat je kako se baviti otpadom u gradovima kao što je Priština. Priština je nakon rata postala veliko gradilište i imamo velikih problema sa otpadom i mislimo da je zagreb prava adresa koja bi nam mogla puno pomoći u rješavanju tog problema. Ima još projekata koje se tiču urbanizma, ali to ćemo razgovarati na slijedećem susretu,  koji smo planirali za svibanj ove godine, kad bi došli s delegacijom koja će razgovarti o tim problemima.- rekao je dogradonačelnik Prištine, Dardan Sejdiu.

Osim zamjenika gradonačelnika Dardana Sejdiu sastanku je prisustvovala veleposlanica Republike Kosova u RH Nj. E.  Shkendija Geci Sherifi te direktor administracije Muhedin Nushi.

Trodnevni posjet delegacija Prištine iskoristit će za sastanke sa odgovornima u gradskim uredima i zagrebačkom holdingu kako bi zajedničke projekte što bolje pripremili za realizaciju.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply