Dodjela stipendija učenicima i studentima s invaliditetom

Dodjela stipendija učenicima i studentima s invaliditetom

U palači Dverce, sedmi put za redom, gradonačelnik Milan Bandić podijelio je Stipendije Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2013./2014.

Stipendije su dobili 20 učenika i studenata s invaliditetom (10 učenika i 10 studenata), te 45 učenika i studenata iz obitelji slabijeg socijalnog statusa (23 učenika i 22 studenata), a još 22 učenika i studenata s invaliditetom nastavljaju s korištenjem stipendije.

– Dragi stipendisti sve vas lijepo pozdravljam , sedmi puta za redom. Željela bi napomenuti da grad Zagreb u lepezi dodjeljivanja stipendija, posebnu važnost posvećuje stipendijama koje su namijenjene  učenicima invalidima i onih slabijeg socijalnog stanja, pokazujući time svoju socijalnu osjetljivost i visoki stupanja brige za one kojima je ta pomoć najpotrebnija.- rekla je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda  za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

– Prije sedam godina podijelili smo prve stipendije, bili smo gore na katu, a danas postali smo malo mudriji i prilagodili smo se svima onima koji se ne mogu penjati po stepenicama. Do sada smo podijelili 350 stipendija, ja znam da 1.300,00 kuna učenicima i nešto više od 2.000,00 kuna studentima nije veliki novac, ali dobro dođe. Volio bi da svi vi koji se danas školujete, kada završite svoje školovanje nađete posao u svojoj domovini, svom gradu i da što manje vas napusti našu zemlju. Zato neću duljiti, moja uzrečica je da idemo delati, e sada nećemo ići delati, sada se idemo družiti, idemo piti.- rekao je Milan Bandić.

U ime dobitnika stipendije zahvalio se student Marko Petar Baloković.

– Htio bi se zahvaliti gradonačelniku i gradu Zagrebu, na stipendijama i zahvaljujem na tome što je prepoznat naš trud i upornost.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply