A1 LIGA: Cibona – Zagreb 96:70

A1 LIGA: Cibona – Zagreb 96:70

U domaćoj A1 ligi na rasporedu je zagrebački derbi. Ciboni  u goste dolaze Zagreb koji je  u Kupu Krešimira Ćosića pobijedio Cibonu i samim tim je izbacio iz finala Kupa.

Dario Šarić danas slavi 20. rođendan, najbolji mogući poklon je pobjeda u večerašnjoj utakmici.

Prva četvrtina

Cibona je u tri minute utakmice imala prednost od deset poena 10:0, dok zagreb svoj prvi koš postiže u trećoj minuti. Prva četvrtina završila je rezultatom 33:17, za Cibonu.

Druga četvrtina

Utakmica drastično drugačija od one koju smo gledali i u Kupu Krešimira Čosića, Cibona je na terenu nadmoćnija  i ima kontrolu u igri. Cibona dvije minute prije kraja prvog poluvremena ima prednost od 21poen 48:27. Druga četvrtina završila je rezultatom 57:33, za Cibonu.

Treća četvrtina

Cibona gazi Zagreb. Cibona ima prednost od 28 poena na kraju treće četvrtine 78:50. Treća četvrtina završila je rezultatom 78:50, za Cibonu.

Četvrta četvrtina

Cibona ima 30 poena prednosti 80:50.  Cibona u svoja tri napada nije postigla koš, trener Cibone Slaven Rimac zove timeout kod rezultata 80:56, za Cibonu. Rimac je u završnici utakmici dao priliku i mladim nadama Cibone da upišu koju minutu igre u svoju statistiku. Utakmicu je završila petorka Cibone Arapović, Demo, Mavra, Gabrić i Junaković. Utakmica je završila pobjedom Cibone rezultatom 96:70.

Kod Cibone najviše koševa postigao je Dario Šarić 20, a kod Zagreba najviše koševa postigao je bivši igrač Vukova Marčinković 21.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply