Gradonačelnik Banja Luke u posjetu Zagrebu

Gradonačelnik Banja Luke u posjetu Zagrebu

U palači Dverce gradonačelnik  Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u uzvratnom susretu gradonačelnika Grada Banja Luke Slobodana Gavranovića sa suradnicima.

– Ovo je prvi službeni posjet naše delegacije Zagrebu, i time se samo potvrdila dobra suradnja naša dva grada. Danas  smo dogovorili i konkretne mjere te zadužili operativne timove koji će u najkraćem roku, a najkasnije do polovine svibnja, napraviti nacrte suradnje naših lokalnih zajednica. To je prije svega, suradnja na području kulture i društvenih djelatnosti, dok se drugi dio odnosi na razmjenu iskustava u djelokrugu privrede, javno-komunalne usluge i ekonomskog razvoja, kao i strateškog planiranja.- rekao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banja Luke.

– Mislim da će ova dva sporazuma koje je kolega Gavranović spomenuo u konačnici dovesti i do sporazuma između naša dva grada, jer u ovim novim vremenima na nama je da demonstriramo zajedničku odgovornost za bolji život naših građana.  Zahvalio  bi  svom banjalučkom kolegi na obećanoj i realiziranoj pomoći prigodom više nego uspješnog posjeta Banja Luci početkom prošlog prosinca: programskim sredstvima za Hrvatski katolički centar, dovođenju struje i rasvjete na banjalučku katedralu, kao i na pomoći u pronalasku adekvatnog prostora za hrvatske povratnike u Banja Luku.- rekao je  Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply