DAVIS CUP: Borna Ćorić zvijezda dana, Hrvatska vodi 2:0

DAVIS CUP: Borna Ćorić zvijezda dana, Hrvatska vodi 2:0
Kakav sjajan dan za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju u Varšavi: i zbog rezultata, jer je povela protiv Poljske sa 2-0, i zbog fantastične izvedbe Borne Ćorića. Jer nakon što je Marin Čilić rutinski sa 6:1, 6:4, 6:4 pobijedio Michala Przysieznog, tek 17-godišnji Ćorić donio je i drugi bod, svladavši sa 2:6, 6:2, 7:5, 5:7, 6:4 Jerzyja Janowicza, 21. tenisača svijeta. Nema sumnje da je Borna zbog toga bio zvijezda dana, pokazavši koliko je dobar već sad i na kakvog igrača hrvatski tenis može računati u budućnosti.
– Ovo mi je bio jedan od najtežih mečeva ikad. Nisam još igrao u pet setova, tako da je ovo bilo novo iskustvo. No više sam se umorio u nekim mečevima koji su igrani u tri seta. Bilo je dosta brzih izmjena, on je servirao dosta dobro a i nije tip igrača koji će dugo držati loptu, nego će ići na izravni poen iz dva ili tri udarca,- rekao je Ćorić.
Mnogo toga je u Ćorićevoj igri izvrsno funkcioniralo, ali poseban su dojam ostavili retern i lobovi protiv tenisača visokog 203 centimetra.
– Ja sam najviše zadovoljan reternom, jer sam se malo bojao toga. Posljednja tri-četiri mjeseca sam se mučio s tim, pa sam mislio da će mi to biti problem. No napravio sam ‘break’ pet ili šest puta,- rekao je Ćorić.
Prvi bod bio je djelo Marina Čilića, koji je bez posebnih problema svladao Michala Przysieznog. Nakon 1:1 u prvom setu Čilić je osvojio pet gemova u nizu, a iako je Poljak u nastavku donekle pokazao zube pobjeda prvog hrvatskog reketa ni u jednom trenutku nije bila upitna
– Vrlo dobro sam se osjećao na igralištu, ukupna izvedba je također bila takva. Dosta sam zadovoljan servisom, pogotovo u važnim trenucima,- izjavio je Čilić.
Jasno, ovakvim učinkom bio je prezadovoljan i izbornik Željko Krajan. Upitan da ocijeni prvi dan rekao je:
– Odličan, 5! Nadao sam se da Borna može bar zaprijetiti, ali da će proći kroz ove faze i privesti meč kraju… Prvi put je igrao u pet setova, protiv ovakvog igrača, uz fizičke probleme koji su se javili, i vratio se u petom setu nakon što je propustio 2-1 u setovima i ‘break’ prednosti u četvrtom… Mogu reći da je zvijezda rođena. Zagazio je već duboko u seniorski tenis, ali mislim da mu ova pobjeda može za samopouzdanje značiti najviše do sada.
Hrvatskoj za prolaz u kvalifikacije za Svjetsku skupinu nedostaje još samo jedan bod, a može ga osvojiti par u subotnjem dvoboju. To bi trebao biti dvojac Marin Draganja, Mate Pavić.
– Mislim da su stvari jasne, da nema smisla rastavljati par koji je i pozvan u Varšavu s idejom da ovdje igra. Trenirali su četiri dana ovdje,- rekao je Krajan.
POLJSKA – HRVATSKA 0-2: Michal Przysiezny – Marin Čilić 1:6, 4:6, 4:6, Jerzy Janowicz – Borna Ćorić 6:2, 2_6, 5:7, 7:5, 4:6.
Tekst: HTS
Foto: HTS/Gordana ANDERS

Leave a Reply