VIDEO/MLADI HNS-a ZAGREB: Gradonačelnik će uskoro naplaćivati i zrak

VIDEO/MLADI HNS-a ZAGREB: Gradonačelnik će uskoro naplaćivati i zrak

Mladi HNS-a Grada Zagreba, potaknuti najavama Milana Bandića o proširenju zona parkiranja na cijeli Zagreb početkom svibnja izrazili su svoj prosvjed zbog takve gradonačelnikove odluke i time ukazali na problem sve skupljeg života stanovnika Zagreba.

Performansom pod nazivom „Dijeljenje (još uvijek) besplatnog zagrebačkog zraka“, Mladi HNS-a Grada Zagreba postavili su pitanje: da li je zrak sljedeće što će gradonačelnik početi naplaćivati i time dodatno opteretiti standard Zagrepčana.

„Naplata parkiranja samo je jedan od primjera potpunog stihijskog i netransparentnog upravljanja Zagrebom. Ona se zadnjih nekoliko godina mijenjala više desetaka puta što pokazuje da se gradom ne vlada planski već se odluke donose bez razvojnih planova, programa i studija o posljedicama koje pojedine odluke imaju za život građana“ poručio je potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak naglasivši kako medijskim dodvoravanjem građanima, pod krinkom smanjenja cijena parkiranja, gradonačelnik zapravo uvodi povećanje cijena jer se zona parkiranja širi na cijeli grad.

Predsjednik Mladih HNS-a Grada Zagreba Bima Butara istaknuo je kako je cilj akcije na ironičan način istaknuti probleme građana Zagreba. „Pitamo se hoće li gradonačelnik, kad već sve naplaćuje, početi naplaćivati i zagrebački zrak te u skladu s tim odrediti zone i cijene naplate zraka po gradskim četvrtima? Možda ćemo uskoro imati različite cijene od najskupljeg podsljemenskog zraka do zraka s 10% metana na Jakuševcu“ izjavio je Bima Butara kojem izgleda da je gradonačelnik do svog prijedloga proširenja parkirnih zona na cijeli Zagreb došao osobno s papirom i olovkom, umjesto konzultacija sa stručnjacima.

„Ako gradonačelniku trebaju dodatna sredstva, bilo bi bolje da se Zagreb okrene europskim fondovima“ poručuju Mladi HNS-a Grada Zagreba.

Tekst/Foto/Video: HNS Zagreb

Leave a Reply