GRUPA RIM: Predstavila prvi singl Žena pod križem

GRUPA RIM: Predstavila prvi singl Žena pod križem

Jedini u Hrvatskoj ženski kršćanski rock sastav RiM, objavio je svoj prvi single “Žena pod križem” za koji je tekst i glazbu napisao Slavko Nedić, a aranžman Ante Gelo u čijem studiju je pjesma i snimana. Pjesma je o nesebičnoj majčinskoj ljubavi, a govori ne samo o Majci koja stoji ispod križa svog sina i moli, veći o današnjim majkama čija djeca teško nose svoje križeve.

Grupu RiM su 2009. Godine kao duo osnovale sestre Ružica i Maja Nedić i od tud ime benda, a danas krajnjih bend čine i Jana Đurđević na bubnjevima, Natalija Božić na gitari i Helena Bučko na bas gitari. Iza sebe imaju veliki broj nastupa na festivalima i samostalnim koncertima, a s posebnim ponosom ističu nastup u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na Veliki Petak 2013. Godine kada su izveli akustičnu obradu pjesme“Žena pod križem”. Dobar prijem pjesme i ne koliko tisuća pogleda na You tubeu potaknuo je bend da uđe u studio i snime električnu verziju iste.

Promocija pjesme“Žena pod križem”održana je u emisiji “Novi zvuk” Hrvatskog katoličkog radija, a zbog zanimljivog aranžmana te pitke i jednostavne produkcije, pjesma je vrlo brzo našla svoje mjesto i na mnogim drugim, ne samo duhovnim nego i svjetovnim radio postajama.

RiM će pjesmu promovirati i na nadolazećim nastupima; 11. travnja u Zadru gdje nastupaju kao posebni gosti festivala “Svjetlost dolazi”, zatim 24. travnja u zagrebačkom klubu Sax te 26. i 27. travnja u Dubrovniku na Susretu Hrvatske katoličke mladeži.

Leave a Reply