Gradonačelnik Bandić primio izaslanstvo SDP-a Grada Beča

Gradonačelnik  Bandić primio  izaslanstvo SDP-a Grada Beča

U  palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić primio je,  izaslanstvo SDP-a Grada Beča, predvođeno zamjenikom saveznog tajnika za obrazovanje SDP-a Wolfgangom Markytanom.

Izaslanstvo SDP-a Grada Beča je na studijskom putovanju, u Zagrebu su se zadržali dva dana domaćin im je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada. Izaslanstvo koje sačinjavaju zastupnici Zemaljske skupštine i gradskih četvrti Beča, jučer je obišlo značajne strateške projekte kao što su: OŠ i Dječji vrtić Vrbani, Arenu Zagreb, Dječji vrtić Lanište, Muzej suvremene umjetnosti i ZGForum.

– Od Zagreba smo napravili jedan od socijalno najosjetljivijih gradova. Puno stvari naučili smo od prijatelja iz Beča i puno tih stvari prenosimo dalje i širimo te ideje, o vještini upravljanja javnim prostorima. Zadržali smo jedno prijateljstvo dva grada, prijateljstvo dva gradonačelnika, molim kolege koji su danas ovdje da prenesu iskrene pozdrave mom prijatelju gradonačelniku Beča Michaelu Häuplou. Nedavno sam bio na balu Gradišćanskih hrvata u Beču, trebao sam ići i na bečki maraton, ali na žalost na to neću stići. Vidimo se prvom prilikom kada ću posjetiti Beč, jer ja se Stephansplatzu osjećam jednako dobro kao i na našem Jelačić placu.- rekao je Milan Bandić.

– Beč i Zagreb su dugogodišnji prijatelji i to nije ništa novo, i nije novijeg datuma. Ljepotu i suvremenost Beča ne čine samo rođeni bečani, već i Hrvati koji žive u našem gradu, koji nisu samo primjer sjajne integracije oni su aktivni građani grada, pogotovu u gospodarstvu. Za vrijeme ovog posjeta vidjeli smo neke jako dobre projekte koji su već realizirani i one koji će se tek realizirati. Drago mi je da su oba gradonačelnika prije nekoliko tjedana potpisali povelju o izgradnji socijalnih stanova u EU.- rekao je , Wolfgang Markytan, zamjenik saveznog tajnika za obrazovanje SDP-a Beč.

Tekst/ Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Leave a Reply